Fotball

Publisert 02/05/2019 | av Sportens Verden

0

Med loven i hånd mot opprykk

I kveld spiller Jusstudentene borte mot Bækkelaget i 5.divisjon avdeling 1 i Oslo. Det er et tidlig toppoppgjør i avdelingen, der gjestene på Ekeberg kommer med loven i hånd mot opprykk. 

Det er et lag etablert i 2011 av en gjeng juss-studerende kamerater i Oslo. Fra stiftelsen har det gått slag i slag, der nye studenter med gode fotballferdigheter har kommet til for å fordype seg i jussenes finurligheter og paragrafer. Det ga tre opprykk i rad for gjengen som trener en gang i uken

– Dette er vår 6.sesong i 5.divisjon, og vi har de siste sesongene vært målforskjell eller et poeng unna opprykket til 4.divisjon. Det er klart vi håper å gå hele veien i år. Kampene mot Bækkelaget er ofte jevne, men vi har hatt en god serieåpning i likhet med motstanderen vår i kveld. Vi skulle ha vunnet serieåpningen borte mot Fagerborg, der vi ledet 3-0. Totalt sett ser det lovende ut, sier trener Sam Joakim Kristiansen.
Les mer: Røde Gjerdrum ser mot opprykk til 4.divisjon

Med loven i hånd mot opprykk

Foran kveldens kamp står Jusstudentene med 7 poeng mot Bækkelagets fulle pott etter tre serierunder. Spillselskapet Coolbet har hjemmelaget som klar favoritt til 1.65 mot Jusstudentenes 2.95.
– Rekrutteringen er ganske god. Vi har flere spillere med bakgrunn fra 2. og 3.divisjon, som har valgt seg en yrkesvei som ikke er forenlig med å satse på toppfotball. Dermed velger de å spille for moro parallelt med juss-studiene. Tidligere har tilgangen på gode keepere vært så som så, men nå har vi faktisk to gode i stallen, forteller Kristiansen videre.
Det store spørsmålet er om noen faktisk våger å spenne bein på fremtidens advokater?
– Vi er et spillende lag, og taper nok litt på manglende fysikk. Vi får ofte tyn for å være for opptatt av å påpeke hva som er lov og ikke, men til slutt er det målene som teller, sier Kristiansen.
Jusstudentene er som breddelag flest sårbare i gitte perioder på året. Gjerne i tunge eksamensperioder eller rett etter skoleferie, kan mannefallet være stort.
Hvem er så måltyven i laget med kommende forsvarere av lov og rett?
– Sondre Mathiassen er ofte å finne på målscorerlista, avslutter trener Sam Joakim Kristiansen.

Kretsmesterskap i tipping

Spillselskapet Coolbet tilbyr odds på alt av lavere divisjoner landet rundt parallelt med at de kjører kretsmesterskapet i tipping. Det startet i Oslo, Akershus og Østfold denne uken, og dermed er det disse tre fylkene man finner igjen på odds-listene for lavere divisjoner.
Torsdag 2.mai er menyen bred fra lavere divisjoner, og her kan det være gullkorn å finne for den som vet mer enn oddssetterne.
Det er gratis å delta, og alle 18 kretsmestere får seg en tur til England for å avgjøre hvem som er Norges beste tipper.

Tags: , , , , , , , , , ,


Skrevet av:Comments are closed.

Til toppen ↑