Dagens spill

Publisert 01/05/2019 | av Sportens Verden

0

Messi og Barcelona klar favoritt

Etter tre strake kvartfinaletap har Barcelona nå siktet innstilt på en etterlengtet Champions League-triumf.

Lionel Messi, tidens beste fotballspiller, hentet i helgen hjem sin tiende ligatittel med Barcelona. Jubileet ble feiret gjennom at han denne gang ledet laget som kaptein. Argentineren har også ledet katalanerne til fire triumfer i Champions League, men siden forrige triumf i 2015 har Barcelona slitt med å ta seg forbi kvartfinale. Tre sesonger på rad røk man ut etter å ha kollapset på bortebane, senest i fjor da man måtte tåle tre baklengs i Roma. I år var man aldri i nærheten av å gå i samme felle, da Manchester United ble slått både hjemme og borte – uten å slippe inn mål. Nå venter semifinale mot Liverpool, og i kjent stil er man oddsfavoritt.

Liverpool var i Champions League-finale så sent som i fjor, men blir likevel bare outsider mot Barcelona. Og dette skyldes selvfølgelig først og fremst én spiller; Lionel Messi. Den 31-årige argentineren har levert fryktinngytende 24 scoringer på 32 tidligere kamper mot engelske lag i Champions League-sammenheng. Messi er også i overlegen stil toppscorer i denne sesongs La Liga, og naturligvis også toppscorer i Champions League.

Barcelona er også ubeseiret fra sine 31 siste hjemmekamper i Champions League, og fra disse 31 kampene har katalanerne sluppet inn usle 15 mål.

God statistikk mot Barcelona

Messi & Co har imponerende statistikk mot engelske lag, men Liverpool er laget som har klart seg best. Merseysiderne har faktisk aldri tapt i Barcelona. Fire tidligere kamper har gitt to seirer og to uavgjorte. Selv Messi har forlatt siste to kamper mot Liverpool målløs. Skulle Liverpool komme seg unna uten tap også i dag vil oddslistene for sammenlagtvinner måtte oppdateres. Vinneroddsen ble da også kraftig oppdatert i går kveld, da Tottenham tidvis ble utspilt og tapte 0-1 hjemme mot et stadig like imponerende Ajax.

Firmino blir ganske sikkert klar

Jürgen Klopp holder kortene tett til brystet, og ville tirsdag kveld ikke si noe sikkert om Roberto Firmino. Brasilianeren sto over med strekkskade da Liverpool lørdag filleristet Huddersfield på Anfield, men vi føler oss brennsikre på at Liverpool førsteforsvarer er med fra start i kveld. Uten den hardtarbeidende spissen vil da også Liverpools muligheter kraftig begrenses. Også midtbaneeleganten Fabinho forventes å rekke kampen i kveld, men det også spekuleres i om nylig friskmeldte Joe Gomez vil komme inn og ta høyre backplass fra unge Trent-Alexander.

Barcelona har ikke skadeproblemer verdt å nevne, og trolig spiller både Coutinho og Suarez i kveld mot sin tidligere arbeidsgiver. De flestes øyne vil uansett være rettet mot Lionel Messi. Den lille magikeren gjør utelukkende godt for øynene, uavhengig av hvilken klubb man holder med.

Barcelona er oddsfavoritt, og vi tror da også de vinner – selv mot et Liverpool-lag som knapt har tapt en fotballkamp denne sesongen. Hjemmeodds på 1,95 – som tilbys av norgesmester Coolbet . kjøpes.

 


Skrevet av:Comments are closed.

Til toppen ↑