Fotball

Publisert 30/04/2019 | av Sportens Verden

0

Dobbel Norgesmester Mercantile kan sjokk-vinne

Mercantile har vunnet cupfinalen to ganger. I kveld venter bortekamp mot Østerdølenes. Mercantile kan sjokk-vinne som en 4-oddser. 

Det er et stolt navn i norsk fotball-historie. Mercantile Ski- og fotballklubb ble stiftet så tidlig som i 1903. I dag er det kun aktivitet i et lag i Oslo-klubben. A-laget. De frister tilværelsen i 7.divisjon. Der har Mercantile vært en midt-på-treet klubb gjennom en årrekke.

Sesongen 2019 er åpnet med tre strake tap.

– Det har ikke gått helt etter planen, og er nok litt tungt for tida. Vi har hatt vår solide posjon utur i de to første 2-3-tapene. Der kunne vi like godt ha vunnet. Nest sist scorer vi sogar selvmål på overtid. Vi er en aldrende kompisgjeng på 30+, som spiller mest for å ha det gøy. Her er mange som har vært med i flere sesonger. Klart fotball er på sitt artigste når man vinner, sier Andreas J. Volden.

Les mer: Røde Gjerdrum ser mot opprykk til 4.divisjon

Mercantile kan sjokk-vinne

Mercantile var før 1.verdenskrig en av Norges beste fotballklubber. I 1907 og 1912 vant klubben cupfinalen. Da Norge spilte sin første landskamp i 1908, var hele 8 av spillerne hentet fra nettopp Mercantile.

Etter 2.verdenskrig har det gått i berg- og dalbane sportslig. I 2006 slo Mercantile seg sammen med Nordstrand, som dermed tok over plassen i 3.divisjon. Fotballklubben Mercantile forsvant dermed fra kartet.

I 2008-sesongen var Mercantile tilbake som tabelljumbo i 8.divisjon, og var før 2009-sesongen et av Norges 6 dårligste fotball-lag.

Siden har det gått litt oppover med A-laget til Mercantile. 7.divisjon er greit. Her er ingen som har planer om å ta toppfotballen med storm som gamle-gutta for over 100 år siden.

– Det er gøy å rykke opp, men her er det ingen med ambisjoner om toppspill med det første. Vi har ingen rekruttering fra egne rekker, men jeg tror vi kommer på vinnersporet snart. Kanskje allerede i kveld, sier Volden videre.

I kveld går turen til Oslo øst og Veitvet kunstgress. Østerdølenes er motstander. De har vunnet 2 av 3 kamper så langt, men Mercantile kan sjokk-vinne til meget oppegående odds.

-4,10 på oss kan være dagens spill. Vi spilte jevnt med Østerdølenes for noen sesonger siden, men det er sikkert mye nytt der siden da. Jeg vet ikke hva de stiller med, men vi kommer med et bra lag i kveld. Vi er gode sentralt og bakover. Muligens er et spill på uavgjort til 6,25 som back up også spennende, avslutter Andreas J. Volden.

Les mer: Cupbombe-varsel på Hønefoss, Herd og Kolstad

Kretsmesterskapet i tipping

Denne uken starter spillselskapet Coolbet sin reise i oddssetting blant breddefotballen Norge rundt. Først ut er fotballkretsene Oslo, Akershus og Østfold.

De neste to ukene vil Coolbet tilby odds på alle lag i lavere divisjoner, og tirsdagens odds-liste er ute med et bredt utvalg odds på 4. divisjon og ned til 9.divisjon i Akershus, Østfold og Oslo.

Slik ser odds-markedet for 4.divisjon Oslo ut:

– Vi gjør mange undersøkelser, og de fleste viser at folk ønsker lokale spill. Kommunepoker, som vi arrangerer, har allerede blitt Norges største pokerturnering. Vi tror kretsmesterskap og odds på alle lag blir en kjempehit, sier talsmann Mikael Mellqvist i Coolbet.

Penger i potten for breddefotball-lag og andre

For breddefotball-lag eller kameratgjenger kan det også bli et hyggelig påfyll til neste reisekasse. I tillegg til innholdet i botkassa, kan man motta verve-tilskudd på inntil 10 000 kroner.

– I en kortere periode så tilbyr vi også “verv en venn”-pakker for fotballlag, vennegjenger og tippelag. Her får de en ypperlig sjanse til å tjene opptil 10.000 kroner i løpet av fotballsesongen og kan ta kontakt på norge@coolbet.com, avslutter talsmann Mikael Mellqvist i Coolbet.

Tags: , , , , , , , , ,


Skrevet av:Comments are closed.

Til toppen ↑