Fotball

Publisert 30/04/2019 | av Sportens Verden

0

Klart for Champions League-fest

Det dukes for semifinaler i Champions League. Tottenham og Ajax starter ballet i kveld, mens forhåndsfavorittene Barcelona og Liverpool barker sammen i morgen.

Barcelona og Liverpool har begge nådd finale åtte ganger og vunnet den gjeveste europacupen fem ganger. Liverpool var i finale så sent som i fjor, og det er ingen overraskelse at disse to gjør opp om den ene billetten til finalen i Madrid 1.juni. Motstander i finalen vil imidlertid bli en outsider, uavhengig om det er Ajax eller Tottenham som drar lengste strå.

Nytt nederlandsk storlag

Også Ajax har en flott Champions League-historie å vise til, men man må etter hvert langt tilbake i tid for å finne forrige triumf. Den nederlandske storklubben kan vise til seks finaler fra åtte semifinaler. Det var storlaget fra midt på 1990-tallet som sist hevet pokalen da de i 1995 slo Milan i finalen. Nå har Amsterdam-klubben et nytt storlag på gang,. De har skapt sitt lag gjennom nøysomt arbeid med spillere fra eget akademi, ispedd et knippe rutinerte herremenn med Premier League-erfaring.

Ajax-ungdommene får garantert ingen enkel kamp mot Tottenham, men selvtilliten skal være i orden etter i de to foregående rundene å ha ekspedert Real Madrid og Juventus.

Kane er aktuell

Tottenham er så godt som sikret topp 4 i Premier League. Under ledelse av Mauricio Pochettino har laget etablert seg helt i toppen av engelsk fotball. Pokalene lar imidlertid fortsatt vente på seg. I den gjeveste europacupen har man én gang tidligere nådd semifinale, tilbake i 1962 da man kom til kort mot Benfica. I denne sesongs turnering har man gått til semifinale gjennom å ekspedere blant annet Borussia Dortmund og forhåndsfavoritt Manchester City. Nå lever drømmen om en aller første Champions League-pokal. Med seier mot Ajax har man faktisk godt håp om å få toppscorer Harry Kane spilleklar til en eventuell finale. VMs toppscorer sies også å kunne rekke returoppgjøret mot Ajax.

Forhåndsfavorittene

Oppgjørene mellom Ajax og Tottenham er uvisse, og det samme kan sies om møtene mellom Barcelona og Liverpool. Uavhengig av om det blir katalenerne eller de røde fra Merseyside vil laget fra denne semifinalen være klar oddsfavoritt i finalen i Madrid.

Liverpool jakter sin andre strake finale, etter forrige sesong å ha røket på målstreken mot Real Madrid. Jürgen Klopp har gjort underverker med Liverpool, men tyskeren har fortsatt ikke vunnet edelt metall med de røde. Både i Europa League og i Champions League har man nådd finale, men begge ganger har man kommet til kort mot spansk motstand. Når står spanjoler igjen på motsatt halvdel, og dette var naturligvis tøffeste motstander man kunne ende opp med. Det KAN fort ende opp med en ny nestensesong. I Premier League er man avhengig av hjelp for å kunne innhente Manchester City og ta sin første ligatittel siden 1990. I Champions League er man altså oppe mot verdens beste fotballspiller gjennom alle tider.

Liverpools form er imidlertid intet å utsette på. Klopps menn har vunnet sine ti siste kamper i alle turneringer.

Grei generalprøve

Lionel Messi og Barcelona er fremme i semifinale etter tre år på rad å ha røket ut i kvartfinale. De siste tre sesongers feilsteg har kommet gjennom ustabil defensiv på bortebane. Nå virker imidlertid katalanerne å ha fått sving på forsvarsarbeidet, og fremover på banen har man som kjent nok av alternativer å plukke fra. Messi er i kjempeslag, og mye da takket være å ha blitt tillatt mer hvile enn hva tilfellet har vært de siste sesongene. Argentineren fikk hvile også i forrige helgs hjemmekamp mot Levante, men etter å ha kommet på som innbytter brukte han bare drøye kvarteret på å score kampens eneste mål. Scoringen var nok til at man etter kamp kunne feire atter en ligatittel. Messis tiende La Liga-tittel, og hans første som lagkaptein. Messi vinner også toppscorertittelen som han vil, og Barcelona kan samtidig ende opp som trippelvinner. Ligatittelen er i boks, og fortsatt kan man håve inn både Champions League og Copa del Rey.

Klart for Champions League-fest

Odds på første semifinale (odds fra Coolbet):


Skrevet av:Comments are closed.

Til toppen ↑