Blogg

Publisert 27/04/2019 | av Sportens Verden

0

Derby d’Italia – i spekulasjonenes skygge

Mer enn det sportslige i fokus før avspark

Normalt er det et at årets aller største begivenheter når rivalene Inter og Juventus møtes til det som har fått navnet Derby d’Italia. Kveldens stormøte mellom de klubbene som har henholdsvis blått og hvitt mellom de sorte stripene på drakta blir likevel litt spesielt. Det er ikke nødvendigvis det sportslige som står i fokus før avspark.

Topp 4-håp

For hjemmelagets spillere og for de fleste supporterne er det likevel sånn at det er viktig å ikke tape fotballkampen. For Inter handler det jo forsatt om både å sikre seg en topp fire-plass, og faktisk også gjøre et siste forsøk på å hente inn Napoli som kun ligger seks poeng foran. Nå tviler jeg på om de klarer det. For Inter har ikke på noe tidspunkt denne sesongen sett ut som et lag som kan vinne verken fire eller fem kamper på rad. Inntil det er matematisk umulig så er en klubb av Inters størrelse uansett forpliktet til å fyre oppunder håpet om en så god plassering som mulig.

Allegri i fare før Derby d’Italia

Før avspark kunne man selvfølgelig tenke at Juventus ikke bryr seg nevneverdig om kampen. De sikret jo sitt åttende strake seriegull sist helg, og har ikke en eneste betydningsfull kamp igjen denne sesongen. Men, og det er et betydelig men. Etter ydmykelsen mot Ajax står det om troverdighet for den gamle dame. Og om vi skal tro et stadig større knippe italienske skribenter, så står det også om fortsatt jobb for trener Massimiliano Allegri.

Bisarrt

Det må jo bare sies, at dersom Allegri skulle få beskjed om at Juventus vil bytte ham ut etter denne sesongen, så må jo det være tidenes mest bisarre treneravsettelse. Han har vært der i fem sesonger, og levert fem seriegull, fire cupgull og to Champions League-finaler. Men han har ikke vunnet Champions League. En turnering klubben altså har vunnet hele TO ganger i sin historie, og dermed er han stemplet som en slags fiasko. Joda, jeg skjønner Juventus-ledelsen på ett nivå. De ønsker seg så sterkt å innta tronen som Europas beste lag. Men det går faktisk ikke an å bestille verdens vanskeligste trofé. Er Guardiola en fiasko i Manchester City fordi han ikke har vunnet Champions League med dem (ennå)? Var han det i Bayern? Selvfølgelig ikke. Allegri har levert resultater som står seg i konkurranse med hvem som helst, så om han skulle bli sendt på porten, så vil jeg forstå veldig godt om han bare svarer: Hæææææææææææææ!?!?!?

Manglende utvikling

På den annen side, det er vanskeligere å snakke seg ut av at klubben tidvis spiller kjedelig fotball. At de ikke viser noen spesielt positivt utvikling i sitt offensive spill (om noen). At de selv om de som regel slipper inn ganske få mål, og er langt svakere forsvarsmessig enn de tradisjonelt er. Det pekes på behov for massiv fornyelse av spillerstallen. Strammere organisering av forsvarsspillet og en utvikling av det offensive spillet. Man forventer liksom enda litt mer av laget som så langt har vunnet 29 av sine 33 seriekamper. Men noen ganger, noen ganger er det ikke nok å bare vinne.

Soga om Mauro Icardi

I Milano fortsetter sagaen om Mauro Icardi, hans agentkone og en klubb som ikke egentlig har noe stort behov for å beholde sin avsatte kaptein. Men kapteinen og hans sjef, kona Wanda Nara, er ute i media og sier at de ikke skal noen steder. Dette da de har investert tungt i en eiendom i Milano, dit de både skal flytte inn og hun skal ha sine kontorer.

Klubben påstås å ikke være SÅ oppsatt på å beholde ham, og det ryktes at det kan bli snakket om Icardi på kontorene på stadion etter kampen i kveld. Juventus skal visstnok være interessert i å hente argentineren. Det ryktes at de kan være villige til å bytte bort Dybala, Higuain eller Joao Cancelo, for å redusere kontantutlegget. Spesielt Higuain kan fort bli en brikke i overganger til sommeren. Det forventes ikke at Chelsea beholder ham, og Juventus er i alle fall ikke interessert i spissen som nå har skuffet i to låneopphold på en sesong. På den annen side, jeg må innrømme at jeg ikke ville satset tungt på Higuain hvis jeg var sjef i Inter. På sitt beste er han ustoppelig, men han trenger etter min mening mye bedre medspillere enn det jeg ser i Inter-drakt per i dag.

Bekreftelsen

Icardi startet kampen mot Roma på benken sist. Sånn som forholdet er mellom ham og trener Spalletti, spekuleres det i at han kan bli sittende der i kveld også. Icardi, som i 2012/13-sesongen ble matchvinner i begge Sampdorias kamper mot Juventus, og som i mine øyne definitivt er Inters beste kort i forsøket på å vinne. Så om han sitter på benken i kveld, da bekreftes opptil flere av ovenstående spekulasjoner.

Tekst: Øyvind Johannessen
Foto: Bildbyrån

Oddssammenligning på helgens Serie A-runde fra www.maxgevinst.com:


Skrevet av:Comments are closed.

Til toppen ↑