Dagens spill

Publisert 25/04/2019 | av Sportens Verden

0

Premier League-runden: Er det avgjort?

Liverpool-fansen håpet City skulle snuble mot Tottenham og/eller United, men nei. Peps menn holder stilen, og onsdagens 2-0-seier på Old Trafford betyr elleve strake ligaseirer på rad! Nå står lagene med samme antall kamper, og City forsvarer forrige sesongs suverene tittel med seier i sine siste tre kamper – mot Burnley, Leicester og Brighton. Liverpools drøm om en første ligatittel på 29 år virker å gå i vasken.

Helgens kamper:

Fredag:
Liverpool–Huddersfield:
Klopps menn har vunnet sine siste seks, og bare tapt 1 av totalt 33 kamper. City har til sammenligning tapt fire, mens tredjeplasserte Tottenham har røket på hele elleve tap. Likevel virker det å ende med en sur andreplass for de røde fra merseyside. Det varsles stadig om mulige bananskall i innspurten, men Huddersfield skal selvfølgelig slås på Anfield. The Terriers har vært klare for nedrykk i en drøy måned, og har vunnet 1 av 17 bortekamper.

Lørdag:
Tottenham–West Ham
Tottenhams stadionskifte har så langt gått som på skinner. Fire første ligakamper på nytt stadium er alle vunnet, og fortsatt har man ikke sluppet inn mål. Topp 4-rivalene svikter etter tur, og alt tyder på at Spurs ender som nummer tre. Måtte vente lenge på seiersmålet mot Brighton sist, men det var alt annet enn ufortjent da Christian Eriksen dunket ballen i mål to minutter før slutt. West Ham er i fryktelig form, med bare ett poeng fra siste fire kamper. Var uheldige mot Leicester forrige helg, men West Ham virker uansett ferdigspilt for sesongen.

Crystal Palace–Everton

To formlag møtes på Selhurst Park, og stemningen hos hjemmelaget er fremragende etter nylig å ha sikret ny kontrakt. Akkurat som i fjor ble den sikret gjennom tung innledning og påfølgende råsterk sluttspurt. Frekk 3-2-seier mot Arsenal på Emirates forrige helg. Everton har i tur og orden dunket tungvekterne Chelsea, Arsenal og Manchester United, og mot United ble det virkelig bydd opp til dans. 4-0-seieren betydde flau retur til Manchester for Solskjær og hans menn. Palace er klart bedre borte enn hjemme på Selhurst, og dette forventes å bli jevnt.

Fulham–Cardiff

Fulham er for lengst klare for Championship-fotball, men virker omsider å ha bestemt seg for å gå ned med flagget til topps. Første seier under managervikar Scott Parker ble tatt hjemme mot Everton, og fulgt opp borte mot Bournemouth forrige helg. Dette er dårlig nytt for Neil Warnock og Cardiff som må vinne for å kunne beholde håpet om fornyet Premier League-kontrakt. Fulham og Cardiff slo følge opp i Premier League i mai i fjor, og mye tyder på at lagene slår følge også ned igjen. Fulham kan meget gjerne vinne denne, selv om det så utvilsomt er gjestene som har mest å spille for. Fulham-spillerne virker å trives med lave skuldrer.

Southampton–Bournemouth

Shane Long skrev seg inn i historiebøkene da han mot Watford scoret etter syv og et halvt sekund! Ledley Kings 19-årige rekord ble visket ut, men Southampton sto ikke distansen på Vicarage Road. Hjemmelaget utliknet med minuttet igjen å spille, og dermed er The Saints fortsatt ikke trygge. Seier lørdag vil imidlertid være nok. Bournemouth er et lag man gjerne hopper bukk over når oddsbongen skal fylles ut. The Cherries varierer voldsomt i prestasjonene, og gjerne fra uke til uke. 5-0-seieren borte mot Brighton ble forrige helg etterfulgt av 0-1-tap hjemme mot Fulham.

Watford–Wolverhampton

Reprise på den nylige semifinalen i FA-cupen, der Wolves virket å spasere seg mot Wembley-finale bare for å bli grust av Watford i innspurten. Watford spiller finale mot Manchester City 18.mai, mens Wolves-spillerne kan følge kampen på tv. I ligaspillet er det imidlertid lite å utsette på ulvenes sesong – selv om de har skaffet seg rykte for å være noe av en Robin Hood. Ulvene har klart kunststykket å vinne flere kamper mot topp 6-motstand enn de har gjort mot de seks nederste. Onsdag var det Arsenal som ble sendt hjem fra Molineux med halen mellom bena og 1-3-tap i kofferten.

Brighton–Newcastle

Brighton er inne i en voldsom blindgate, og det er offensivt skoen trykker. Etter 0-1-tapet mot Tottenham har The Seagulls nå gått over elleve timer uten nettkjenning. Laget virker vaksinert, og preget av alvoret. Kun tre poeng skiller ned til Cardiff på nedrykksplass. Newcastle har omsider funnet formen, men uten at det feires spesielt av den grunn. Rafa Benitez har kontrakt ut sesongen, men har nå gitt beskjed om at han har større utfordringer enn å jobbe under gjerrigknarken Mike Ashley – hvis ambisjon ikke virker større enn å ende på rett halvdel.

Leicester–Arsenal

Brendan Rodgers har gjort underverker etter ankomst King Power Stadium. Den tidligere Celtic- og Liverpool-manageren har ankommet en klubb hvor det kryr av stortalenter, og hvor veteranangriper Jamie Vardy tydelig trives under ledelse av den nyansatte sjefen. Vardy scoret forrige helg sitt syvende mål på syv kamper, og poeng mot West Ham ble sikret gjennom sen scoring av supertalentet Harvey Barnes. Arsenal gikk ti hjemmekamper før de forrige helg røk på forsmedelig 2-3-tap mot byrival Palace. På bortebane er det i kjent stil bare sorgen, og onsdag ble Emerys mannskap sendt hjem fra Wolverhampton med ydmykende 1-3-tap.

Burnley–Manchester City

Burnley har sikret ny kontrakt, og det siste matematisk nødvendige poenget ble sikret gjennom ekstrem uthaling av tid på Stamford Bridge. Manager Sean Dyche bryr seg naturligvis fint lite om kritikken som kommer i kjølvannet, men skuespillet og tidsbruken i 2-2-kampen mot Chelsea var det nærmeste man kan komme antifotball. Nå er kontrakten i boks, og da gjenstår å se hvordan Burnley-spillerne reagerer. For Liverpool-fansen skyld får man håpe man ikke velger å slippe seg løs, da dette som kjent sjelden er en god oppskrift mot Manchester City. Pep Guardiolas menn har vunnet elleve strake ligakamper, og onsdag var det byrival United som fikk gjennomgå. De himmelblå vinner nok igjen.

Manchester United–Chelsea

Rundens storkamp, i det som er noe av en finale for å nå topp 4. United har tapt syv av sine siste ni i alle turneringer, og Solskjærs stjerne er fallende. 0-4-tapet mot Everton var krise, og det det var ikke særlig bedring hjemme mot City onsdag – selv om man før pause holdt greit følge med den regjerende mesteren. Chelsea har tatt ett poeng fra siste to kamper, men 2-2 hjemme mot Burnley var ikke hva man hadde håpet på. Innehar fjerdeplassen før helgens runde, og har dermed alt i egne hende. I liket med tabellnaboene Arsenal og United er det imidlertid ingen grunn til å stole på Sarris menn. United har ikke tapt hjemme mot Chelsea siden 2013, og i FA-cupmøtet på Stamford Bridge i februar vant Solskjærs menn 2-0.

Vi har tatt en kikk på oddsen for runden, og i kjent stil er det norgesmester Coolbet som slår knockout på konkurrentene. Oddsforskjellen er svimlende:

Tags: , , , , ,


Skrevet av:Comments are closed.

Til toppen ↑