Blogg

Publisert 20/04/2019 | av Sportens Verden

0

Påskeaftenfest i Serie A

Påskeaften er en helt spesiell lørdag i den italienske sesongen. Fra kl 12. 30 går det nemlig i ett, og i dag spilles alle den 33. rundens kamper, med unntak av Napolis, som avslutter runden mandag. Men om du foretrekker italiensk framfor engelsk, ja da er det alternativer hele veien Påskeaften.

Det starter som sagt allerede kl. 12.30, med kamp på Ennio Tardini i Parma. Milan kommer på besøk til et Parma som bare har vunnet en av sine 12 siste kamper. Det betyr at innspurten ikke nødvendigvis blir helt fri for nerver, gitt at Empoli på 18. plass kun ligger seks poeng Parma, som besitter 14. plassen før lørdagens kamper. Milan står midt i en tøff innspurt for å sikre seg fjerdeplassen, og kommer til kamp med en smule selvtillit etter å ha slått Lazio i viktig kamp sist.

Travelt ved tippekamptid

Hele seks kamper sparkes i gang kl. 15.00. Av disse er kanskje kampene som involverer lag som står i fare for å rykke ned de aller mest spennende. Det vil si, Bologna – Sampdoria har jo betydning i begge ender. Takket være en viss Signor Quagliarella ligger Sampdoria kun fem poeng bak en sjetteplass som de ikke vil ha det minste imot å klatre seg opp på. Bologna ligger på sin side så utsatt til, at de nok må vinne to av sine fire gjenstående hjemmekamper. De har bare to poeng ned til Empoli på 18.plass. Nettopp Empoli kommer på besøk til Renato Dall’Ara i neste serierunde. Empoli spiller på sin side hjemme mot SPAL, og kan jo da avansere forbi Bologna dersom de vinner, og Bologna taper.

Ambisjoner

Genoa er heller ikke på trygg grunn seks kamper før slutt, der de ligger poenget bak Parma. De bør nok også vinne et par kamper til før sesongen er over. Kanskje fikser de tre poeng mot ustabile Torino lørdag. Men lett blir det ikke, Torino har ambisjoner om å henge med i kampen om fjerdeplassen helt inn!

Udinese ligger også farlig til, og plukker forbausende få poeng. Formsvake Sassuolo bør derfor slås om Udinese skal unngå en hjertestoppende innspurt. Sassuolo har kun én seier på sine elleve siste og har ikke vunnet borte siden de slo Frosinone 16. desember. Udinese har vært stødige hjemme i det siste, og vunnet sine fire siste hjemmekamper. De bør fortsette slik, for borte har de bare tatt ett enslig poeng siden nyttår.

Påskeaftenfest

Lørdagens kveldskamper utgjøres først og fremst av Juventus’ hjemmeoppgjør mot Fiorentina, og det bør være et Juve som har lyst til å vise sine fans noe annet enn de gjorde tirsdag. Tapet for Ajax sved, men mer enn nederlaget sved det faktum at klasseforskjellen var så iøynefallende. Det snakkes nå om at HELE Juventus må forynges, og om Allegri får lede det prosjektet er det slett ikke alle som er sikre på. Juve tapte jo også for SPAL sist, da de valgte å sende nesten et helt komplett B-lag på banen for å være klar for Aax. Det hjalp altså ikke.

Det siste som skjer i Serie A før Pave Frans holder påskemesse i Peterskirken er et skikkelig brakoppgjør mellom Inter og Roma. Her snakker vi kanskje sesongens to største skuffelser, spille- og resultatmessig, så vi bør se to lag som har lyst til å vise fansen at de blir bedre neste sesong. Normalt ville jeg sagt at dette er et oppgjør med to monsterspisser i fokus, men sannheten er at verken Icardi eller Dzeko har vist noe som skremmer så mange denne sesongen, selv om bosnieren scoret i en hjemmekamp for første gang denne sesongen mot Udinese sist.

Det kan bli mye moro i Serie A lørdag! Fortsatt god påske alle sammen!

Tekst: Øyvind Johannessen
Foto_Bildbyrån

Oddssammenligning på helgens Serie A-runde fra www.maxgevinst.com:

Tags: , ,


Skrevet av:Comments are closed.

Til toppen ↑