Fotball

Publisert 19/04/2019 | av Sportens Verden

0

Helgens høydepunkt

Både Tottenham- og Liverpool-supportere håper på ytterligere Etihad-jubel for Spurs.

I dag dukes det for et tredje møte mellom Manchester City og Tottenham på bare elleve dager. De to første dreide seg om avansement i Champions League, og overraskende for de fleste var det nok at det var Tottenham som – etter enorm dramatikk – sikret seg billett til semifinale mot Ajax. I dag spilles det om avgjørende poeng i Premier League. Hjemmelaget har ikke råd til å avgi poeng om de vil forsvare tittelen, mens Tottenham selv trenger poeng i kampen om 4.plassen. En nøkkelspiller i kampen blir garantert Hugo Lloris, og den franske verdensmesteren er da også hovedpersonen i vår påskelabyrint. De som klarer å tippe resultatet i dagens kamp er med i trekningen av et signert Lloris-bilde!

Ingen Kane, ingen krise

Tottenham ankommer Etihad uten sin aller største stjerne, men Tottenham har ved atskillige anledninger bevist at de klarer seg godt også uten Harry Kane, senest i denne ukes kvartfinalethriller. Christian Eriksen, Heung-min Son og Lucas Moura er alle spillere kapable til å skape problemer for lag fra øverste hylle. Siste tre besøk på Etihad i ligasammenheng evner også å gi en viss optimisme. Eriksens scoret Tottenhams mål da det endte med 1-4-tap forrige sesong. I 2017 var Dele Alli og Son målscorere da det endte 2-2, og i 2016 var det Kane og Eriksen som scoret målene i 2-1-seieren.

Bare City og Liverpool har plukket flere poeng enn Tottenham på bortebane denne sesongen, men hele 6 av 17 er tapt.

Borte bra, hjemme best

Manchester City blir ikke kvitt Liverpool, men har fortsatt alt i egne hender. Med seier i fem gjenværende kamper er forrige sesongs suverene ligamesterskap forsvart, uavhengig av hva Liverpool måtte finne på. Hjemme på Etihad har Peps menn 16-0-1 og formidable 55-12 i målscore fra første 17 ligakamper. Eneste nederlag kom da Crystal Palace vant 3-2 i desember. City blir forholdsvis klar favoritt også i formiddag. Drømmen om fire titler er knust, men i dag tror vi på revansj.


Skrevet av:Comments are closed.

Til toppen ↑