Fotball

Publisert 19/04/2019 | av Sportens Verden

0

En breddefotball-supporters hverdag

Roy Kenneth Nilsbakken er Moss-supporteren som farter Norge rundt for å følge Kællane. Her er første reisebrev fra en breddefotball-supporters hverdag. 

Livet som Moss FK supporter er ikke et liv som er en dans på roser. Det er ikke en dans på noe som helst egentlig. Men deilig er det. Etter en turbulent høst og vinter, hvor over 1000 eliteseriekamper gikk ut dørene og spillere fra Gnukk, Fjakk og Andeby var kommet inn. Vi hadde mistet vår 12 år gamle trener til Strømmen. Og nå skulle vi hente en voksen og erfaren trener. Det endte i 14 år gamle Mario fra Follo.

Alt dette i “Sirkus MFK” har gitt en større splittelse mellom supportere og styret i klubben. Men for oss supportere vil “Kællane” ha oss i ryggen. Det har nok lagt en demper på engasjementet hos enkelte i supportermiljøet.

Les mer: To vinnere klare for Norgesmesterskap-finalen i livebetting

En breddefotball-supporters hverdag

Vi klarte å stable 4 kæll som skulle dra Trøndelag og Levanger. Helt fram til fredag. Da var den første bitter for utstøtingen fra kickoffet til klubben. Den andre måtte plutselig være barnevakt og den siste hadde en god feeling for å naile den ene kvinnelige kollegaen på en jobbfest og valgte all-in der.

Så da var det bare meg. Hjælmen og en Citroen C3 som dro til Levanger.

Jeg har kjørt land og strand rundt siden 2001. Sjelden aleine heldigvis, men det har skjedd et tosifret antall ganger. Så lørdagsmorgen kl 03, dro jeg og jeg retning Trøndelag. Ruta var over Østerdalen. Dro tidlig i fare for påsketrafikk. Egentlig så var det fordi det kribler noe jævlig i kroppen.

Det er jo seriestart. Det er Kællane. Det er Moss.

Soloppgang i mektige norsk natur er det ikke så mye som slår. Trafikken fløt som bare det. Hadde kjørt nesten en time da han ene ringte og fortalte at det ikke blei noe nailing med jobbkollegaen (#Luremus) og lurte på om jeg kunne snu. Selvfølgelig snudde jeg ikke.

Etter 3 timer var jeg nesten halvveis. En og en halvtime før skjemaet til Google Maps. Ævva trengte en hvil. Fant en rasteplass sammen med en gjeng campingturister og yrkessjåfører. Hvila ævva et par timer. Så var det fram med grillen. Grillkorv smuglet fra Svinesund og hjemmelaga vafler. Det er seriestartmiddagen sin det. Tanken ble fylt og det var bare å manne seg opp til siste etappe mot Levanger.

Tidenes påskegodis for fotballfans: Er best på absolutt alt

En mann – et lag – en vinner

Men først måtte noe oddsere settes. Coolbet hadde pen odds på hjemmeseier, så alle lappene inneholdt seier til Levanger. Vinner Moss gjør det ikke noe å tape penger. Taper Moss vinner jeg dollars som et plaster på såret. Uavgjort spiller ikke Moss i seriepremiere.

Siste biten ble gjort på drøye 4 timer. Mye en rekker å gjøre i eget selskap på de timene. Lage sanger til de nye spellerne og ikke minst lære seg navnet på dem.

Kom på at Siv Jensen sa at dersom FRP kom i regjering ville det stå STENG hilsen FRP ved alle bomstasjoner. Jeg kan skrive under på at det gjør det ikke. Er jo faen meg fotobokser og bomstasjoner rundt hver sving. Blir ikke overrasket om jeg brukte 2-3 millioner på bompenger denne turen.

Framme i Levanger. Snike seg inn på TOBB Arena. Hele den ene langsiden var tom. Fant meg til rette. Helt aleine. Da kom vakta bort å sa at dette ikke var borte-tribuna. Så jeg ble henvist til neste tomme tribune. Bak assistendommren. Det dummeste valget den vakta gjorde den dagen.

Uten spesielt store forventninger til poeng, så starta Moss sitt nykomponerte lag som et fyrverkeri. Og før 1 min var spilt fikk vi straffe. BÆNG! 0-1. Klaussen. Vi var serieledere. Alle prata om opprykk. Hvertfall på bortetribuna (les ensom) Merka det var lenge siden jeg hadde sunget, for stemmebånda ble tidlig såre, men her er det bare å gønne på. Jeg hadde full kontroll på tribunen og assistendommren.

Etterhvert kom en same fra Alta bort.
-Æ lika folk som faen ikke eie begrensninga. Æ vil sitt hær å sug te mæ energien din, sa han. Og bød med på Finnbiff i vaffel etter kamp.

En kæll bosatt i Steinkjer kom bortom, det samme med et par som hadde slekt på Otta. På banen bølga det. Levanger utnytta ikke bakrommet i den nykomponerte 4ern vår. Kællane var kontringskåte og etter 37 minutter kom en Kæll jeg aldri kommer til å lære navnet på inn fra venstre siden og chippa ballen i lengste kryss. Magiskt. 0-2. Pause.

Breddefotballen ruler

2.omgang gikk til å ri det av. Full kontroll. Kællane på banen. Jeg på resten. SEIER og jeg røk på oddsen. Men faen eller. Alle timer og negative tanker var borte.

Nå er vi Champions League. IGJEN. Vi har slått Levanger for faen. Vågen! Jeg forlanger vågen og får den. Jeg merker at elsket til Kællane og Moss blir squirta ned med tennvæske. Nu jävlar. Nu kör vi.

Og det er nettopp det som gjenstår. Kör i nesten 9 timer. Første del flyter på ren lykkeenergi. Så synker det inn og pæng. Trøttære enn trøttest. Det krever en cowboy strekk på 4 timer i Elverum. Hjemme i deilige Moss 07.32 med 3 poeng i baggasjen. Lykkelig, sliten og optimistisk.

Breddefotballen rullær.
Nå røkkær vi opp.
#Elskenkæll

Les mer: Senterpartiet-politiker Sami Grand Prix-favoritt

Tags: , , , ,


Skrevet av:Comments are closed.

Til toppen ↑