Fotball

Publisert 14/04/2019 | av Sportens Verden

0

Selhurst Park; en gravplass for titteldrømmer

Fokus på Chelsea som kan knuse Liverpools titteldrøm, men Crystal Palace vil også ha et ord med i laget.

Det har vært et voldsomt fokus på Chelsea, og deres mulighet til nok en gang å ødelegge for Liverpool. Akkurat slik de gjorde da de i tredje siste ligarunde vant 2-0 på Anfield, mens Liverpool fortsatt tronet øverst på tabellen.

Også inneværende sesong har Chelsea stukket kjepper i hjulene for de røde. Først da de i ligacupen vant 2-1 på Anfield, før de få dager senere nær hadde tatt tre poeng. Et drømmetreff fra innbytter Daniel Sturridge sørget for at det ene poenget ble igjen på Merseyside, men dette var uansett en strek i regningen for Klopp & Co.

Ustabilt

Nå kan Chelsea gjøre det igjen, men med Sarris Chelsea er det vanskelig å vite akkurat hva man får. I inneværende sesong har laget vært særs ustabilt, og mye (i overkant mye) avhenger av Eden Hazards dagsform. Belgieren leverte sesongens scoring i forrige helgs møte med West Ham, og han har vært noe nær ustoppelig i sesongens tidligere møter med Liverpool. Også Hazard har imidlertid dager under pari, og da er Chelsea et ganske ordinært lag. Chelsea spilte Europa League i Tsjekkia torsdag, men brorparten av stjernespillerne fikk da hvile. I dag er de alle tilbake.

Jubileum

Jürgen Klopp har siden ankomst Merseyside ledet Liverpool til finale i både Europa League og Champions League, men fortsatt mangler titler. At laget har tatt sjumilssteg under tyskerens ledelse er imidlertid helt sikkert. For tredje sesong på rad har man sikret topp 4 og Champions League, og etter 2-0 mot Porto tirsdag denne uken har man skaffet seg ypperlig utgangspunkt for billett til semifinale i Champions League for andre år på rad. At man samtidig har klart å holde følge med Manchester City i kampen om Premier League-trofeet er en enorm prestasjon. Forrige sesong var City i særklasse og hadde på denne tiden allerede innkassert ligatittelen.

I dag leder Klopp Liverpool for 200.gang. Seier i jubileumskampen vil bidra til fornyet håp om å snyte City for tittelen, da Liverpool på papiret har et klart enklere gjenstående program enn Pep Guardiola og hans menn. Og; allerede ved kampstart på Anfield kan Liverpool har fått hjelpen de drømmer om.

Selhurst Park, en gravplass

Liverpool snublet mot Chelsea da de under ledelse av Brendan Rodgers jaktet etterlengtet ligatittel i 2014, men de hadde fortsatt muligheten til å stikke av trofeet da de besøkte Crystal Palace i påfølgende runde. På stillingen 0-3 og elleve minutter igjen å spille var det da heller ingen tvil om at Liverpool holdt stø kurs. Den gang ei. Palace scoret tre kjappe på siste elleve minutter, og dermed var Liverpools titteldrøm gravlagt for godt. Påfølgende sesong var det Citys tur til å gå i fella. Palace slo de himmelblå 2-1 i sesonginnspurten og nederlaget på Selhurst Park var strek bidragsyter til at Chelsea vant tittelen.

I dag kan Palace gravlegge nok en titteldrøm. Roy Hodgsons menn slo City 3-2 på Etihad i desember, og i dag kan hjemmelaget for alvor slippe seg løs, etter at plassen med all sannsynlighet ble sikret gjennom trepoengeren de hentet på St. James’ Park i Newcastle forrige helg.

Fokus ligger på Chelsea-Liverpool, men ingen skal bli overrasket om det er Palace som avgjør kampen om ligatittelen.

Norgesmester Coolbet tilbyr i skrivende stund følgende odds på dagens Premier League-oppgjør:

Tags: , , , , ,


Skrevet av:Comments are closed.

Til toppen ↑