Blogg

Publisert 13/04/2019 | av Sportens Verden

0

Hyperspennende innspurt i Serie A

Seks klubber kan fortsett tillate seg å drømme om tredje- og fjerdeplassen i Serie A. Med tilhørende Champions League-plass som gevinst

Da jeg satte meg ved tastaturet for å tenkeskrive meg inn i den 32. serierunden i Serie A, så lekte jeg aller først med tittelen Tidenes innspurt i Serie A. Men den levde kun i to sekunder. Selv om det er mye som skal avgjøres i løpet av sesongens sju siste kamper denne sesongen, så er det likevel ingenting i forhold til tidligere tiders siste serierunder, der ligagullet skiftet eier i løpet av sesongens siste 90-x minutter. Men at årets innspurt er usedvanlig spennende, det er det imidlertid umulig å diskutere.

Skjønt, i disse Brexit-tider er det vel ingenting som egentlig ikke kan diskuteres i det uendelige. Årets gull er kanskje allerede matematisk sikret for Juventus i det du leser dette. I praksis har gullet tilhørt den gamle dame siden midt i oktober, sånn rundt regnet. Etter jul har det ikke engang vært mulig å tenke seg til den minste teoretiske tvil om hvem som skulle løfte mesterskjoldet igjen i mai. Om Juve ikke taper/har tapt for SPAL i denne rundens første kamp, så er gullet også matematisk i Italias største klubbs eie nok en gang.

Napoli nummer to, og så?

Det kommer neppe til å bli spennende om plass nummer to, og også det har jeg gitt uttrykk for en stund. Napoli har aldri sett ut som 100% av seg selv denne sesongen. Til tross for at Milik har levert på topp, så har ikke resten sittet slik det måtte ha gjort for å ha mulighet til å følge et forsterket Juve litt lenger enn til første krøll på veien. Men de lyseblå er likevel såpass solide at jeg ikke ser for meg at de roter bort annenplassen.

Men bak der er det spenning nok til å holde oss som liker Serie A ved tv-skjermen i opptil flere kamper hver helg. Seks klubber kan fortsett tillate seg å drømme om tredje- og fjerdeplassen, med tilhørende Champions League-plass som gevinst. Inter og Milan innehar disse plassene før helgens kamper. Det er uansett kun åtte poeng som skiller Inter på tredje og Torino på åttende plass. Og slik jeg ser det er alle disse seks lagene såpass jevnt gode kvalitetsmessig og ujevne prestasjonsmessig til at det aller meste fortsatt er åpent i innspurten.

Intet rom for feilskjær

Nå skal jeg innrømme at jeg ikke har sett på hvert enkelt lags gjenstående kampprogram, det skal jeg gjøre neste uke. Og da samtidig forsøke å utlede hvem som ender opp med milliongevinsten i form av CL-kos. Det som likevel står klart at ingen av disse seks kan tillate seg spesielt mange feilskjær i ukene som kommer.
Inter spiller borte mot Frosinone søndag. Selv om det høres greit ut nå som Icardi er tilbake både på banen og scoringslista, så husk at Frosinone står med to strake seire etter at de slo Fiorentina sist. De står også midt oppe i en desperat spurt for å berge plassen i Serie A. Nabo Milan har en tøff hjemmekamp mot Lazio lørdag kveld. En kamp som blir tøff for Gattusos menn både fordi Lazio vaker bare tre poeng bak dem på tabellen. Men også fordi Rossoneri står med tre tap og en uavgjort på sine fire siste kamper.

Uforutsigbart hovedstadslag

Roma sparker i gang sin hjemmekamp mot nedrykkstruede Udinese kl. 18.00 lørdag. Udinese har tatt sju poeng på sine tre siste kamper. Med bare fire poeng ned til nedrykk så vil de selge seg så dyrt som mulig i Roma også. Roma skrangler av gårde, og er omtrent like forutsigbare som resultatet av en fisketur.

De to siste klubbene som er involvert i kampen om CL-plass, Torino og Atalanta spiller begge hjemme denne runden. Torino mot Cagliari og Atalanta mot Empoli. Jeg ser overhodet ikke for meg at Empoli skal kunne snyte Atalanta for seier. Mens Cagliari riktignok vant forrige bortekamp, så var det mot Chievoverona, og samtidig kun sardinernes andre borteseier for sesongen.

Men når det er sagt, og da har vi kommet til det aller siste jeg skal si før kampene sparkes i gang, så er det liten grunn til å tro at alle favorittene vinner sine kamper. Vi får si som man pleier å si i England; «this season still has some twist and turns in it before it’s all over.”

Tekst: Øyvind Johannessen
Foto: Bildbyrån

Helgens kamper i Serie A, med oddssammenligning fra www.maxgevinst.com:


Skrevet av:Comments are closed.

Til toppen ↑