Annen sport

Publisert 13/04/2019 | av Sportens Verden

0

Historisk Hovland

Viktor Hovland ble historisk allerede da han slo sitt første slag i The Masters torsdag. Fredag skrev han seg inn i historiebøkene igjen.

US Masters er en våt drøm for alle dem som har trillet en golfbag, og for 21-årige Viktor Hovland har drømmen gått i oppfyllelse. Som aller første nordmann rusler denne helgen hovedstadens store golfsønn rundt på klassiske Augusta sammen med sportens aller største stjerner, inkludert Tiger Woods.

Hovland nådde drømmen gjennom å vinne US Amateur på Pebble Beach California i fjor sommer, og vel fremme i hovedturneringen har den unge Oslo-borgeren lagt igjen respekten for superstjernene hjemme. På turneringens andre dag er det fokus på å klare cuten som gjør at man får spille også de siste to dagene, noe Hovland klarte med glans.

Mer i vente

Og på pressekonferansen etter dag 2 var i tillegg nordmannen langt fra fornøyd. Innslagene var ikke som han hadde håpet de skulle være, men en brennhet putter gjorde uansett at det ordnet seg med god margin. Flust med amerikansk tv-tid ble det også, da han på hull 13 fikset Eagle (to under par) til enorm jubel blant det fulltallige publikumet.

Victor Hovland endte dagen ett slag under par, og dermed skiller bare seks slag frem til tet.

Den nye norske golfkometen er eneste nordmann som har spilt Masters, og dette mens han altså fortsatt er amatør. Hovland vil trolig droppe ut av sitt tredjeår på college for å bli proff denne sommeren. Da kan han bli bare andre nordmann som har spilt fast i PGA, etter Henrik Bjørnstad. Før den tid skal han imidlertid bruke helgen til å imponere med verdensstjernene på Augusta.

Leaderboard etter dag 2:
Francesco Molinari -7
Jason Day -7
Brooks Koepka -7
Adam Scott -7
Louis Oosthuizen -7
Dustin Johnson -6
Justin Harding -6
Xander Schauffele -6
Tiger Woods -6

Viktor Hovland -1

(Alle foto: Bildbyrån)

Tags: , , ,


Skrevet av:Comments are closed.

Til toppen ↑