Blogg

Publisert 13/04/2019 | av Sportens Verden

0

Endelig er alle igang

Ventetiden på en ny sesong er uendelig lang, og for min del har den etter at FFK rykket ned til PostNord-ligaen blitt enda lenger.

Nå er endelig seriestarten her, Varg, unnskyld Hødd, kommer til Fredrikstad og da høres det ut som en fotballkamp på minst et nivå høyere, men slik er det dessverre ikke. Klubben fra Ulsteinvik har ikke greid å leve opp til Cuptriumfen fra 2012, og FFK har hatt en eneste sammenhengende nedtur siden de rykket ned fra Tippeligaen uka før Hødd vant sin første Kongepokal. I Fredrikstad er det som alltid optimisme, mens man på nordvestlandet er i gang med å bygge et nytt lag. Ungdommen skal vokse for å ta opp arven til den stolte klubben.

Opprykk er målet

I Plankebyen er det hentet inn flere spillere med mye erfaring fra et høyere nivå enn det rødbuksene befinner seg på i 2019. Opprykk er det vedtatte målet for trener Bjørn «Bummen» Johannesen og sportsjef Per Mathias Høgmo sine disipler. Over 2.500 har kjøpt sesongkort og snittet på Fredrikstad Stadion kan fort bikke 5000 i en god sportslig sesong. Interessen er det ikke noe i veien med, det er det sportslige som har sviktet de siste årene. Men nå synes jeg og flere andre at det ser mye bedre ut. Laget fremstår mye mer offensivt enn tidligere, samtidig som det er solid defensivt. Særlig på midtbanen er konkurransen stor, og det kan vise seg å være en styrke når det tetter seg til utover høsten.

Egersund er favoritten

Tre klubber fra det gamle fotballfylket Østfold møtes i samme avdeling. Moss og Kvik sørger for skikkelige lokaloppgjør, det første for FFK sin del er i Halden 2.påskedag. Disse kampene kan være ødeleggende for opprykksplanene i Fredrikstad. Til sammen har de tre klubbene 13 Cupmesterskap og 10 seriemesterskap, FFK er nestor med 11 Cup og 9 seriegull. Historie betyr selvfølgelig ikke noe for utfallet av årets sesong, og ekspertene ser på «historieløse» Egersund som favoritt til direkte opprykk. Med et internasjonalt lag skal EIK endelig ta steget ut av fotballens bakgård, tror mange.

I avdeling to kan fort Åsane og Elverum slåss med Oslo-lagene Grorud og Kjelsås om opprykk. Uansett så ruller fotballen stort sett over alt denne helgen.

Eliteserien på meg

Palmesøndag tar jeg turen over fjorden, ned til Skien for å kommentere Odd mot Kristiansund. Som Dag Eilif Fagermo sier med et smil så er «Oddrane» ferdig med de lette kampene. Brann hjemme og Rosenborg borte har gitt fire poeng, og nå kommer altså de vanskelige motstanderne. Først ut er Kristiansund. Etter den imponerende kampen på Lerkendal sist så er hjemmelaget favoritt til en ny tre-poenger, men Christian Michelsens lag er gode på kontringer, og det kan vippe poeng med i bagasjen hjem til nord-Vestlandet. Uansett så gleder jeg meg til å kommentere en hot Torgeir Børven og to gode fotballag. Resultatet fra Fredrikstad skal jeg nok få med meg.

Heimebane

Jeg tilhører jo en ganske stor gruppe som har kritisert årets sesong av Heimebane, derfor skal jeg også uttrykke positivitet etter å ha sett den avsluttede episoden. Den var rett og slett vakker, måten den håndterte problemene rundt homoseksualitet på var rett og slett nydelig. Når man viser hva fotball virkelig handler om, samhold, stolthet og tilhørighet , ikke penger, makt, grådighet og egen vinning, da står man igjen som vinner. Da omfavnes selv den som har sviktet deg. For når fotballen er på sitt beste står ingen alene hverken på eller utenfor banen.

Internasjonale festkvelder

De siste dagene har jo også inneholdt flott fotball i Champions League, Tottenham har åpnet en ny fantastisk stadion og nesten satt en helt ny standard for opplevelser på tribunen før og under kamp i England. Arsenal gledet meg med en god kamp mot Napoli, og i helgen er det stor spenning i toppen av Premier League. Neste uke kommer fotball-opplevelsene så tett at det neste ikke blir plass til Påske-krim, men et par stappfulle påskeegg skal jeg nok få klemt inn.

God Påske.
Dag Solheim

(Foto:Bildbyrån)

Tags: , , , ,


Skrevet av:Comments are closed.

Til toppen ↑