Blogg

Publisert 06/04/2019 | av Sportens Verden

0

Lørdag kl. 18.00: Storkamp på kilent tidspunkt

Juventus kan i løpet av helgen hente hjem atter et seriemesterskap.

Teoretisk kan Juventus feire sitt åttende strake seriegull i løpet av helga. Om de vinner kveldens match mot Milan samtidig som Napoli taper hjemme for Genoa i morgen, ja, da er mesterskapet både signed og sealed, om ikke delivered.

Nå er vel det første resultatet veldig mye mer sannsynlig enn det andre. Det er ikke helt enkelt å se for seg at Genoa skal vinne på San Paolo. Men, og det er et betydelig men. Om det er sånn at Napoli kan tape for Empoli, som de gjorde i midtuka, så kan de vel også tape for Genoa? Og de har en Europa League-kvartfinale mot Arsenal torsdag å tenke på også.

Men dette skulle først og fremst dreie seg om rundens svært tidlige høydepunkt. Kampen mellom den snart kronede serie-seriemester og et CL-jagende Milan. Normalt ville jeg satt en soleklar H på denne kampen. Da tatt i betraktning av Juve er et klart bedre og bredere besatt mannskap, og at Milan har en rekke garanterte og trolige skadefravær. Da de røde og sorte spilte uavgjort mot Udinese i midtuka, ble både keeper Donnarumma og stjerneskuddet Paqueta skadet. I tillegg er Bonaventura ute resten av sesongen, mens både Andrea Conti og Franck Kessié i alle fall var tvilsomme fredag kveld.

Viktigere oppgave i vente

Juventus har flere av sine skadde spillere tilbake i trening. Hvorvidt Allegri sender Mandzukic, Dybala, Spinazzola, Khedira eller Diego Costa på banen er vel kanskje tvilsomt, tatt i betraktning at Juventus skal ut i en adskillig viktigere kamp i Amsterdam onsdag. Vurderingen kan fort være at det ikke er så aldeles maktpåliggende å forsøke å sikre ligagullet denne helgen. I praksis vet alle, både i Juventus og resten av vår galakse at dette gullet havner hos den gamle dame. Om ikke denne helgen, så er det uomtvistelig avgjort i løpet av en uke eller to. Personlig blir jeg derfor ikke veldig overrasket om Juventus ikke risikerer så altfor mye i kveld.

Milan kjemper ikke bare mot overmakten på banen i dag, de har også en elendig statistikk i Torino de siste årene. Rossoneri har reist hjem med tap fra bortekamper mot Juventus sju ganger på rad. De har ikke slått sebraene i seriekamp i Torino siden mars 2011. Den gang trente som alle vet Max Allegri Milan. Eneste målscorer i Milan-seieren den gang var Gennaro Gattuso, som i kveld altså trener gamleklubben mot Allegris gullgrossister.

Helt til slutt, det vil ikke være noen overraskelse om Juventus’ 19-år gale Moise Kean forsyner seg av overskrifter både etter kveldens kamp og onsdagens Champions League-batalje mot Ajax. Kean har scoret seks mål på sine seks siste kamper for klubb og landslag, og kun gått av banen én gang på de seks kampene uten å ha scoret. Vi kan fort være vitne til talentets endelig gjennombrudd på aller høyeste nivå her!

Tekst: Øyvind Johannessen
Foto: Bildbyrån


Skrevet av:Comments are closed.

Til toppen ↑