Blogg

Publisert 30/03/2019 | av Sportens Verden

0

Solderby i skadeskyggen

Søndag braker Roma og Napoli sammen igjen, men denne gang er lagenes skadelister kanskje det aller mest omtalte før avspark.

 

Riktignok er det de nord-italienske klubbene som har størst og mest velfylte troféskap. Det betyr imidlertid ikke at ikke det såkalte Solderbyet er minst like hett som et hvilket som helst nord-italiensk derby. Søndag braker Roma og Napoli sammen igjen, men denne gang er lagenes skadelister kanskje det aller mest omtalte før avspark.

Noen har sagt det slik at kampen kommer på verst tenkelige tidspunkt, for begge lag. Årsaken er at ingen av lagene vil være i nærheten av Ranieri og Ancelottis førstevalg, så de to tidligere Chelsea-trenerne har begge sine utfordringer i å stille et så godt lag som mulig til en av sesongens aller viktigste kamper.

I tillegg til den åpenbare prestisjen som ligger i det å være best i sør, så er kampen uhyre viktig for Roma. De kan egentlig ikke tillate seg et hjemmetap, nå som deres tabellposisjon forteller at de ligger fire poeng bak Champions League-deltagelse, og med et helt kobbel av velfungerende utfordrere pesende i nakken. For Roma vil det være svært skuffende å ikke ende blant de fire beste i Serie A, men skulle sesongen ende med at de ikke engang kvalifiserer seg til Europa League, ja da er det ingen overdrivelse å bruke uttrykket katastrofe.

Ingen positiv effekt

Så langt har Roma ikke hatt noen positiv effekt a at de for noe få uker siden sparket De Francesco og hentet inn veteranen Claudio Ranieri som midlertid general. Knapp seier mot Empoli ble fulgt opp av tap for SPAL, hvilket ikke akkurat har fått optimismen til å eksplodere hos de vinrøde foran møtet med Napoli.

Til søndagens kamp er Manolas, Florenzi, De Shaarawy og Pastore definitivt ute, mens De Rossi og Lorenzo Pellegrini må testes før de eventuelt meldes kampklare. Ranieri tviholder fortsatt på håpet om at Edin Dzeko skal oppdage hvor målene er plassert på Olimpico, han har så langt ikke notert ett eneste seriemål på egen hjemmebane denne sesongen, og hans misnøye hevdes å gå ut over både ham og omgivelsene. Det hevdes at han har vært i en svært opphetet krangel med El Shaarawy, og italienske medier mer enn antyder at Dzeko er på vei bort til sommeren.

Felles skjebne, men trøst?

Det spørs om det er noen trøst for Roma at også Napoli har betydelige skadeproblemer, i tillegg til at Piotr Zielinski må sone karantene søndag. Fabían Ruiz ville vært hans naturlige erstatter, men han har tilbrakt deler av landslagspausen på sykehus med influensa i stedet for å spille landskamp, så han rapporteres også som lettere usikker søndag. Lorenzo Insigne var på vei tilbake etter skade, men måtte avbryte fredagens trening tidlig på grunn av et nytt muskulært problem, og han blir derfor tilskuer i derbyet sammen med Albiol, Diawara, Chiriches, Ghoulan og Ospina.

Napoli har forøvrig vunnet begge sine to siste seriekamper på Olimpico, mens de fire kampene før det alle endte med hjemmeseier. Siste uavgjort mellom lagene i Roma må vi dermed tilbake til 2012 for å finne. Da endte det 2-2 etter at Marquinho og Simplicio scoret for Roma, mens Zuniga og Cavani scoret for gjestene. Uavgjort ble det derimot da lagene møttes i høst. Da scoret Dries Mertens og Stephan El Shaarawy hvert sitt mål i en kamp som Roma ledet helt fra de tok ledelsen i 14. minutt til Meertens utlignet i siste ordinære minutt.

Kanskje er det duket for uavgjort igjen søndag, og gitt at begge lag mangler sin viktigste midtstopper, kanskje vi kan driste oss til å antyde at det blir scoringer begge veier?

Og du, et lite varsko til slutt, kampen starter allerede klokken 15.00. Søndagens kveldskamp er en annen gigantduell, mellom Inter og Lazio.

Sedvanlig oddsforskjell

Via sammenligningstjenesten www.maxgevinst.com finner vi forskjellen mellom de ulike spilltilbyderne, og som så ofte før er det norgesmester Coolbet som gir de KLART beste betingelsene. Slik ser det ut om vi spiller favorittseirer i helgens Serie A-runde:

<

Tekst: Øyvind Johannessen
Foto: Bildbyrån

 

 

 

 

Tags: , , ,


Skrevet av:Comments are closed.

Til toppen ↑