Blogg

Publisert 30/03/2019 | av Sportens Verden

0

En fantastisk tid for fotball

Fotballen lever, og fotballen leverer.

For ei fotball-uke vi har hatt. Forrige lørdag var jeg på plass i Valencia og kampen Spania-Norge, tirsdag var jeg med på «Avspark» for Eliteserien og deretter den dramatiske kampen mellom Norge og Sverige. Inspirerende timer på Ullevaal Stadion med de beste fra norsk fotball. Jeg føler meg privilegert som får jobbe med akkurat det, og som får lytte og lære av de som har opplevd så mye.

Så kom ansettelsen av Ole Gunnar Solskjær og «sparkingen» av Kjetil Rekdal, og så er det seriestart her hjemme, samtidig som det er full rulle i Premier League. Kan det bli bedre. For meg er det bare en ting som mangler, klubben min FFK er dessverre ikke en del av toppfotballen og det er fortsatt noen uker til seriestart i PostNord-ligaen hjemme på Fredrikstad Stadion.

Begynner å kommentere neste uke

For egen del så har jeg frihelg, jeg begynner på Hamar neste uke hvor hjemmelaget tar i mot Tromsdalen. Laget fra Tromsø får sin seriestart på Briskeby da helgens hjemmekamp mot Jerv er utsatt. Uke etter tar jeg turen til Skien der Kristiansund møter Odd, og slik ruller det på fram til Cupfinalen 2.søndag i advent. Det er en stor fornøyelse å få reise rundt å kommentere norsk fotball, på samme måte som å jobbe rundt landskamper både hjemme og borte. Det er mye varme, stolthet og kjærlighet i den norske fotballfamilien, og mottagelsen rundt på arenaene er alltid hyggelig.

Se opp for Sarpsborg

Det er ikke lett for en fra Fredrikstad å si akkurat det, og jeg må innrømme at jeg heller aldri trodde at jeg skulle si det. Den ferske klubben fra byen ved fossen har gått fra å være en annerledes-klubb til å bli en solid forankret klubb som gjennom kontinuitet stadig tar nye steg. Fjoråret var Europa-året, som ble en pengemaskin og en stor sportslig opplevelse, i år er det kampene her hjemme som gjelder. Klubben har allerede vært i to Cupfinaler, det er selvfølgelig noe man drømmer om å gjenta, og da å løfte Kongepokalen, men i år er det serien som gjelder. Laget ser solid ut, Geir Bakke og Tom Frddy Aune har forlenget sine kontrakter ut 2024, og sportssjef Thomas Berntsen takket nei til IFK Gøteborg og valgte å fortsette med den glimrende jobben han gjør hos de blå. Nye sjefer i Rosenborg og Molde gjør at sarpingenes kontinuitet kan ta dem helt inn i kampen om seriegull, selv om jeg tror det havner i Rosenes by til slutt. Allerede denne helgen møtes jo Sarpsborg og Molde, statistisk sett en kamp sarpingene aldri taper.

Jevnere enn noen gang

Bak de tre nevnte og Brann, tror jeg det blir jevnt. Det er flere lag som kan have på øvre halvdel og mange kan føle på nedrykksspøkelset i løpet av sesongen. Hvem som rykker ned skal jeg ikke spå, men det kan fort være andre lag en det de fleste tipper på forhånd. Sjarmerende Mjøndalen med trener Vegard Hansen er tilbake, det samme er storklubben Viking, begge vil bite godt fra seg. Kan Ranheim og Kristiansund fortsette å overraske, og hva med litt mere etablerte klubber som Vålerenga, Strømsgodset og Odd? De to laga fra nord vil være leie å møte på hjemmebane, og så har vi Haugesund, Lillestrøm og Stabæk, de to sistnevnte avslutter første serieomgang mandag kveld. Jeg hadde med meg lagets trenere, Jörgen Lennartsson og Henning Berg rundt på Ullevaal Stadion tirsdag kveld, og leverer de to lagene slik de leverte, så blir det en underholdende kveld på Nadderud.

De største er best

Når det gjelder OBOS-ligaen så er det alltid vanskelig å spå, det skiller ofte få poeng fra nedrykks-streken til en plass i playoff. I kampen om direkte opprykk vil det overraske meg veldig om ikke det meste vil det dreie seg om Aalesund, Sandefjord og Start. Hvor mye laget fra Kristiansand preges av Rekdal-saken kan første kamp mot opprykksrival Aalesund gi en pekepinn på. Bak de tre vil selvfølgelig Sogndal lure, og det kan komme overraskelser fra Jessheim, Hamar og et par tre andre steder.

Premier League

Helgen inneholder også mange godbiter i England, som Arsenal-supporter ser alt så mye bedre ut, og med dette kampprogrammet igjen i serien,Newcastle, Everton, Watford, Crystal Palace, Wolverhampton, Leicester, Brighton og Burnley, har jeg stor tro på en plass i topp fire.

Liverpool og Manchester City fortsetter den utrolig spennende kampen om Ligamesterskapet med henholdsvis hjemmekamp mot Tottenham og bortekamp mot Fulham, og Ole Gunnar starter nå på livet som permanent sjef på Old Trafford. At han ville få den jobben skrev jeg allerede i januar, nå skal han bevise at han er rett mann over tid.

Fotballen lever, og fotballen leverer. Det er så deilig å være en del av verdens flotteste familie. I kveld skal jeg bruke tiden sammen med noe av de viktigste innen idretten vi elsker, supporterne, da jeg får lede 20-års jubileet til Plankehaugen, FFK sine trofaste og tålmodige tilhengere. Med meg på laget har jeg Dagfinn Enerly og Raymond Kvisvik, og når Odd Rene Andersen synger klubbhymnen «For Fredrikstad» får jeg garantert en klump i halsen.

God fotballhelg!
Dag Solheim

(Foto: Dag Solheim og Bildbyrån)


Skrevet av:Comments are closed.

Til toppen ↑