Annen sport

Publisert 29/03/2019 | av Sportens Verden

0

Tidligere Premier League-proff er håndbak-favoritt

Tidligere Premier League-proff Runar Normann er favoritt når bymesterskapet i håndbak starter i Harstad i ettermiddag. 

Husker du Runar Normann? 41-åringen fra Harstad som mot slutten av 1990-tallet dro fra Lillestrøm til Coventry. Den lettbeinte teknikeren var også innom Brann, Vålerenga og Tromsø inn på 2000-tallet. Før han trappet ned i Harstad, og trappet opp igjen i OBOS med Tromsdalen, før Normann la opp i 2009.

10 år senere er Normann igjen fremme i sportsbildet. I en annen sport, langt mer kraftfull enn fotball. Fredag ettermiddag er nemlig Runar Normann favoritt i bymesterskapet i Harstad. I håndbak eller armbryting om du vil.

– Håndbak har jeg syntes var artig å holde på med siden barneskolen. Den som har vært nærmest å slå meg der er materialforvalteren til Coventry City. Han var unormalt sterk, forteller Runar Normann.

Premier League: Alt du trenger å vite før runden

Tidligere Premier League-proff

41-åringen var i to ti-år toppidrettsutøver, der karrieren toppet seg på balløya. Som tidligere Premier League-proff er Runar Normann uten tvil den mest meriterte deltakeren i fredagens bymesterskap i håndbak i Harstad.

Håndbak er fra gammelt av en olympisk gren, men har over år utviklet seg i mer moderne retning. Det har i flere år allerede eksistert flere håndbak-klubber i Norge, og i 1998 ble forbundet tatt opp i Norges bryteforbund.

Det er lett å tro at størst biceps er synonymt med en sikker vinner. Dog handler dette mye om teknikk. Både puste-teknikk og eksplosivitet. Det får en tidligere Premier League-proff til å forklare hvorfor han er spillselskapene favoritt på Verftet i Harstad fredag ettermiddag klokka 17.

– Det var over for de andre i det de meldte seg på. Jeg har aldri tapt i håndbak, så i utgangspunktet frykter jeg ingen. Harstad har dog et bra styrkeløft-miljø med blant annet strongman-uttøver Tommy Horne. Han er pådriver for slike arrangement som dette, så det er nok sterke folk som har meldt seg på, fortsetter Runar Normann.

Oddsfavoritten

Det er det første offisielle bymesterskapet i håndbak i Harstad, og oddsfavoritten hos spillselskapet Coolbet er nettopp Runar Normann. 2,75 ganger innsatsen får du etter at 41-åringen har banket siste utfordrer i bordplata.

En trio skiller seg ut som outsidere. Thomas Standal, Henning Nordgård og Kristian Bårdsen er alle 3,80-utfordrere.

Favoritten Normann ser fram til fredag ettermiddag.

– Det brytes endel håndbak på godt gammelt vis på uteplassene rundt om i byen, så det er nok derfor dette endelig blir arrangert offisielt. Jeg gleder meg som en unge, avslutter Runar Normann.

Odds på et bymesterskap i håndbak er sjelden sort hos internasjonale spillselskap. Norskeide Coolbet med hovedkontor i Tallinn trykker dog til med vinnerodds på dette lokalt prestisjetunge eventet.

– Vi ønsker å være et spillselskap for alle, og jo mer lokalt dess bedre er det for oss å kunne tilby folk odds på forskjellige utfall. Vi har ikke målt størrelsen på biceps her. Muligens er vi litt på tynn is, men det ryktes at Runar Normann nærmest har skremt bort folk fra å melde seg på til bymesterskapet gjennom å flagge sin egen deltakelse lokalt. Dette blir morsomt, og jeg oppfordrer egentlig bare folk til å tipse oss om alle mulige lokale events vi kan tilby odds på, sier talsmann Mikael Mellqvist i Coolbet.

Foto: Bildbyrån

 

Tags: , , , , , , , , , , , ,


Skrevet av:Comments are closed.

Til toppen ↑