Blogg

Publisert 23/03/2019 | av Sportens Verden

0

Italia-Finland: Reddes av en «pensjonist»

Når Italia skal starte sin ferd mot neste års EM-sluttspill hjemme mot Finland i kveld, er deres heteste spiss en 36-åring som ikke har spilt for Azzurri siden november 2010.

Italia er selvfølgelig stor favoritt hjemme mot Finland. Det er ikke en motstander som skal være i stand til å få med seg noe annet enn baklengsmål og taxfreekvote. Det er bare ett bitte lite problem. Per i dag mangler Italias A-landslag en offensiv slagkraft som er tilstrekkelig til å skaffe dem komfortable seire.

Målfarlig pensjonist

Jeg er trygg på at Italia vinner, men blir ikke overrasket om det blir en knapp seier, kanskje til og med bare 1-0. Jeg blir heller ikke overrasket om kampens eneste mål blir satt inn av en 35-åring som nå er kalt inn til sin første landslagssamling siden oktober 2015. Og som om han slipper innpå spiller sin første landskamp siden november 2010. Fabio Quagliarella var nemlig umulig å overse når troppen til de første to kvalifiseringskampene til neste års EM skal spilles. Med 21 scoringer på 26 kamper er Quagliarella i særklasse Serie As mest målfarlige italiener. Og når han nå først er på samling, blir det ikke bare fullstendig galskap å ikke sende ham på banen?

Svake alternativer

Det er jo ikke sånn at plassen er opptatt av en høytpresterende stjerne heller. Ciro Immobile har ikke vist rare formen i klubblaget. Og han har ikke scoret for landslaget siden han scoret mot Israel i september 2017. PÅ denne ukens treninger har det sett ut som Immobile skal starte, og jeg forstår på sett og vis Mancini om han velger Laziospissen. Det er selvfølgelig viktig å la han spille kamper der han har godt muligheter for å score mål, og dermed få hull på verkebyllen. Og han kan jo kjapt score en håndfull i løpet av de to kampene.

Men om han ikke skulle lykkes, ja så vet ikke Quagliarella hvordan man går av banen uten å score mål. Skulle den godeste Fabio få sjansen, og gripe den, så har han faktisk scoret mål i fire landskamper på rad. Han scoret i Italias fiaskokamp mot Slovakia i Sør-Afrika i 2010, han scoret mot Færøyene i september og mot Romania i november. Og nå, kanskje åtte og et halvt år senere, kan han fortsette «streaken» sin. Det hadde vært noe det, for spissen som allerede, med ti kamper igjen av sesongen, allerede har satt personlig rekord i antall ligamål på en sesong.

Må vinne

Italia må ganske enkelt vinne i kveld, og de bør gjøre det som resultat av at de har dominert kampen og spilt godt. Baklengsmål mot Finland vil ikke bli nådig mottatt, verken på tribunene i Udine, eller blant folket forøvrig. 1-0-seier er heller ikke godt nok. Italia må fram i skoa, de må vise alle motstanderne i denne kvalikgruppa hvem som er best. Vi snakker tross alt om en firedobbelt verdensmester. Spørsmålet er bare om de per i dag er gode nok til å innfri disse forventningene.

Oddssammenligning dagens EM-kvalifiseringskamper:

Tekst: Øyvind Johannessen
Foto_Bildbyrån

Tags: , , , , ,


Skrevet av:Comments are closed.

Til toppen ↑