Blogg

Publisert 23/03/2019 | av Sportens Verden

0

Mestalla klar for Norge igjen

Spanias 6. største arena fylles opp av sol- og fotballhungrige nordmenn.

Det meldes om 12-1300 norske supportere på tribunen i kveld på et stadion som har 49.500 sitteplasser. Med det er Mestalla,som tidligere het Estadio Louis Casanova, den 6.største i Spania.

Første gang Spania spilte landskamp her var i 1925. Siden har det blitt mange viktige opptredener for «La Furio Roja» på et stadion som er kjent for sin utrolig bratte tribunen mot nord. I VM i 1982 spilte vertsnasjonen alle gruppespills-kampene her, og unner OL i Barcelona spilte Spania, som ble olympiske mestere, alle kampene fram til finalen på hjemmebanen til Valencia. Vi spilte også play-off kamp og tapte 2-1 her i 2003, noe jeg har skrevet om tidligere. Anlegget har også vært vertskap for flere spanske cupfinaler.

Fylles opp på barene

Det begynner å bli fullt på barene rundt stadion, selv om det fortsatt er tre timer til avspark, selgerne er for lengst på plass med sine boder. De nordmennene jeg har snakket med er optimister, noe man som oftest er når man er på tur, i hvert fall fram til avspark. Spanjolene er bombesikre, dette blir seier. Noen nordmenn startet oppvarmingen på uterestaurantene ikke langt fra tyrefekterarenaen. La oss håpe at det ikke går med Norge som med oksene. Forøvrig en grotesk sport man burde klart seg uten.

Dødballer, overganger og disiplin

Dette er garantert tre nøkkelord for Norge. Det er terpet dødballer nærmest til det kjedsommelige denne uka, og de kan bli Norges viktigste våpen. Vi må være nøye når vi vinner ball og vi må våge, samtidig må den defensive organiseringen sitte 100%, her kan ingen slurve. Apropos okser, så har Spania sin Sergei Ramos, og vi har Joshua King, og i motsetning til i tyrefekting så møtes oksene til kamp mot hverandre på Mestalla. Kan King gå seirende ut av den duellen kan Norge ta med seg et poeng eller tre. Det siste er i så tilfelle en fotballbragd av dimensjoner. Bring it on!

Daniel Wass

Et besøk i den elegante supporterbutikken til Valencia minnet meg nok en gang på den eneste fotballspilleren jeg noensinne har hentet. Trøya til Daniel Wass, dansken som ikke ble funnet god nok i FFK i 2009, har en naturlig plass på veggen i butikken. Han har greid seg langt bedre enn klubben min de ti årene som har gått siden han var i Plankebyen.

 

Tekst og foto: Dag Solheim

 

Tags: , , ,


Skrevet av:



Comments are closed.

Til toppen ↑