Blogg

Publisert 20/03/2019 | av Sportens Verden

0

4 dager igjen til Spania-Norge, kun timer til LSK møter Barcelona

Forberedelsene til lørdagens åpningskamp Spania-Norge går slik de skal. Det er alltid litt spesielt med to landskamper på fire dager.

Det krever selvfølgelig sitt i forhold til restitusjon og omstilling. Nå er det ikke hvilke som helst landskamper heller, Spania borte og Sverige hjemme. Norge bør ha minst tre poeng etter de to kampene, men selvfølgelig så kan teoretisk sett to uavgjort kamper være bedre enn en seier. Vanskelig blir det i begge oppgjørene.

Italia-Finland: Reddes av en pensjonist

Mange nye navn

Det er mange endringer i Spanias tropp, Luis Enrique har åtte nye mann i forhold til forrige tropp. 33 år gamle Jesus Navas fra Sevilla er tilbake for første gang på over 5 år. Det ble imidlertid ikke plass til Isco, som jo heller ikke har fått mye spilletid i Real Madrid. Atlético Madrid-spillerne Koke og Saúl Ñíguez, Chelsea-forsvarer César Azpilicueta og Bayern Münchens midtbanespiller Thiago Alcântara er også vraket til kampene mot Norge og Malta. Nye navn i troppen er Jaime Mata (Getafe), Sergi Gomez (Sevilla), Cargio Canales (Betis), Fabian Ruiz (Napoli), Iker Muniain (Athletic Bilbao) og Dani Parejo (Valencia).

Verdens beste, og verdens tøffeste

Joshua King har selvtillit etter to mål i den siste serierunden i Premier League. Det trengs da også når man møter to av verdens beste spillere, keeper de Gea og den omdiskuterte midtstopperen Sergio Ramos. Det er ikke alltid like pent det som sies og skrives om Real Madrid spilleren. Det er heller ikke alltid like pent det han foretar seg på banen. At han er veldig god, det diskuteres imidlertid ikke. Mannen mellom stengene har vært en av Ole Gunnar Solskjærs viktigste spillere, og det kan vel hende at han får tre rolige timer mot Norge og Malta, selv om det selvfølgelig er å håpe at han skal settes både på prøve og overlistes av norske spillere lørdag kveld.

Norgesmester Coolbet byr forøvrig på noen ekstra godbiter i forbindelse med EM-kvalifiseringen denne uken:

Lillestrøm blir ikke rike av Champions League

Jentene i LSK er også i Spania, og de har garantert akklimatisert seg til en god del flere plussgrader enn det var på Åråsen da de dro nedover søndag. Onsdag kveld blir det garantert hett i Barcelona når norske semiproffer skal måle seg med kvinner som søndag spilte for over 60.000 i Madrid. Ny publikumsrekord på verdensbasis for kvinnefotball på klubbnivå, og seier borte mot serielederen var altså opptakten til møtet med de gule og svarte. Hege Rises jenter har to «proff-dager» i uka. Ellers er det jobb eller studier ved siden av fotballen for de aller fleste. Ikke blir de rike av spill i Champions League heller. Det går i pluss minus null. LSK kvinner med budsjett på 12 millioner, kan i følge VG plusse på 2,5 millioner om de vinner turneringen. Penger er ikke alt sies det og jentene blir i hvert fall rikere på opplevelser. Kanskje er onsdagskvelden i Barcelona en for historiebøkene.

Guro Reiten er klar

Storscoreren sto over den siste treningen i Barcelona, men trener Hege Rise beroliger alle med at det er en lett forkjølelse og at hun er klar til kamp på Mini Estadi. Bli ikke overrasket om hun finner veien til nettmaskene også.

Jeg har tillat meg å sakse følgende fra LSK kvinners hjemmeside: https://lsk-kvinner.no/

Fun facts
Forberedelsene våre til sesong 2019 begynte, den 10. desember 2018, en uke og to dager etter cupfinalen:
(Bare for å ha sagt det. Fotball består av uendelig mye mer enn disse tallene. Vi vet det, og vi trener på masse annet også – MEN dette var tall det var lett å regne ut og moro å presentere).
Jentene har trent til sammen 3515 timer
Jentene har løpt 550 000 meter over 5 treningskamper i vinter
Jentene har slått 98 496 pasninger – bare i pasningsøvelsene det første kvarteret pr trening (det er over 2000 pasninger pr trening)
Jentene har løpt 4104 sprints i egne isolerte sprintøvelser
Til slutt, for å ta ett enkelt styrkeløft og vise tallene.
Antall kilo i hipthrust på LSK Kvinner siden 10.des 2018 til nå:
1,197,000 kilo – MED HOFTENE!!
En-million-etthundre-og-nittisyv-tusen kilo

Tags: , , , ,


Skrevet av:Comments are closed.

Til toppen ↑