Blogg

Publisert 19/03/2019 | av Sportens Verden

0

5 dager igjen

Spania-Norge, LSK og Messi

Jeg er allerede på plass i Spania for å lade opp til den første EM-kvalifiseringskampen, og stort vanskeligere enn bortekamp mot Spania kan det vel ikke bli. John Carews gamle «Heimebane» er nok en gang arenaen, slik Mestalla var det i EM-kvalifisering i 2003. Etter at jeg hadde underholdt nordmenn på tur sammen med Åge Aleksandersen, så var det Steffen Iversen som var norsk artist i Valencia denne kvelden. Norge tok ledelsen etter bare 14 minutter, og 1-0 målet til Steffen stilnet 45.000 spanjoler. Gleden varte bare i syv minutter, da utlignet Raul. Espen Johnsen storspilte i det norske målet og ble belønnet med 9 på VG-børsen. Uavgjort holdt til det var fem minutter igjen, da kom seiersmålet og spanjolene fikk sin revansj for tapet vi påførte dem i EM-sluttspillet tre år tidligere. Også da var det trønderen som scora.

Rally Catalonia

Katalonia er basen min i disse dager. Det er jo på en måte ikke Spania, her bryr man seg ikke så mye om landslaget. Jeg husker i 2006 da reiste jeg fra Cambrils, en time syd for Barcelona hvor jeg er nå, til VM i Tyskland. Etter noen dager og noen kamper sammen med Hallvar Thoresen, Åge Hareide og Stig Inge Bjørneby, reiste jeg tilbake. Og jeg kjørte så raskt som mulig fra flyplassen i Girona de drøye to timene til Cambrils for å rekke å se Spania på TV på en lokal bar. Min versjon av Rally Catalonia kunne jeg ha spart meg. Jeg fant ikke noe sted som brydde seg om å vise det spanske fotballandslaget, dette er Katalonia. Nå endret dette seg noe da det stundet mot finale, og ikke minst da Spania ble mestere i 2010 med mange katalanere på laget.

Ringside

På flyet fra Oslo til Barcelona grytidlig søndag morgen reiste jeg sammen med LSK-kvinner. På flyplassen mens vi venter på bagasjen så dummer jeg meg skikkelig ut. Jeg kjenner Hege Rise og hun kommer bort og hilser og slår av en liten prat. Jeg spør om de er på en siste treningsleir før seriestart. Da ser Hege oppgitt på meg og forteller det jeg selvfølgelig vet, at de spiller Champions League kvartfinale mot Barcelona. Da føler du deg dum! Så dum at jeg selvfølgelig er ringside på Mini Estadi, ved siden av Camp Nou, onsdag kveld når de gule og svarte slåss for avansement.

Verdensrekord

I går kveld så jeg høydepunktene da Barcelona, som er nummer to, slo serieleder Atletico Madrid 2-0 borte, foran 60.739 tilskuere i Madrid, det er verdensrekord for tilskuere på en klubbkamp for kvinner. Dette er hva norske jenter slåss mot, de største klubbene i verden og en økende interesse internasjonalt for kvinne-fotball. Lykke til LSK.

I går kveld hadde jeg det veldig hyggelig på en lokal bar med bare katalanere som virkelig skapte stemning da Messi og Barcelona herjet med Real Sociedad. Et utsøkt hat-trick av verdens beste fotballspiller gjorde at mine nye venner sang, jublet, danset, skålte og drakk en ekstra cerveza. Der og da tenkte jeg i mitt stille, takk for at han spiller i Spania men ikke for Spania. Det blir tøft nok som det blir på lørdag.

Tekst og foto: Dag Solheim

Tags: , , ,


Skrevet av:Comments are closed.

Til toppen ↑