Annen sport

Publisert 12/03/2019 | av Sportens Verden

0

Setter odds på Nordisk mesterskap i snøballkasting

Nordisk mesterskap i snøballkasting kastes i gang i Vardø med hjemmelaget 0 Promille som forhåndsfavoritt hos spillselskapet Coolbet. 

Det er utgaven nummer 22 av mesterskapet, der sportens opprinnelse stammer fra Japan.

Yukigassen innbyr til folkefest i Finnmark. Snøballene kommer til å gå både under og over radaren til Vardø lufthavn.

Selve folkefesten åpnes onsdag med konkurranser og sosiale festligheter. Lørdag braker det løs med Nordisk mesterskap i snøballkasting.

– Dette er veldig populært i Vardø. Finland er en største Yukigassen-aktøren i Europa, og har sitt Europamesterskap. Vi har Nordisk mesterskap i snøballkasting. Kampene er over 3 omganger på hver 3 minutter. Det er 7 spillere på hvert lag, minst 3 av hvert kjønn, samt en kaptein på sida som dirigerer og styrer. Det handler om å treffe motstander med snøballen eller ta flagget, som står på hver side av bana. Da vinnes omgangen 7-0 ellers regnes antall treff som sluttsiffer, forteller Harald Nilsen.

Han var selv med å starte Kirkenes Skole Snøballklubb (KSSBK) for 8-9 år siden. Aldri før har han opplevd at et spillselskap kommer med vinnerodds på de mildt sagt variable mannskapene som her er i ilden gjennom gruppespill lørdag og sluttspill med finale søndag.

 Det er jo herlig galskap med å sette odds på nordisk mesterskap i snøballkasting, men det er artig og skaper ekstra engasjement rundt det hele. Favorittsjiktet ser riktig oddssatt ut, men her er mange usikre x-momenter, sier en leende Nilsen videre. 

Les mer: Et rotterace om Champions League-plass

Nordisk mesterskap i snøballkasting

o Promille heter Coolbets forhåndsfavoritt. 3,50 kan du gange snøballene investert med der. Russiske 1337 eller team Arkangelsk har sterke tradisjoner i mesterskapet, og er nestfavoritten til 6.00 i vinnerodds. Utfordrerne er flere i det foreløpig 19 lags store feltet.

Les mer: Tror Solskjær får United-kontrakt i mars

– Team Finland bruker å gjøre det bra, og team Arkangelsk fra Murmansk er regjerende mestere. Jeg har ikke kontroll på hva de nye lagene står for, men 0 promille er en stor forhåndsfavoritt. Det er et lag som ble til på ungdomsskolen i Vardø. De er oppfostra med dette mesterskapet siden de var 15 år gamle. Generasjon Prestasjon er også et ungt lag, og ungdommen har nok noen fordeler i en setting som dette. De får kanskje ikke lov til å drikke så mye alkohol, og får i tillegg legalt utløp for å kaste snøball på voksne, forteller Nilsen videre. 

Nordisk mesterskap i snøballkasting er en kombinasjon av konkurranse og sosial hygge. Serverings-teltet står rett ved siden av banen for kampene, og WADA sender ingen doping-kontrollører til Vardø. Så her kan deltakerne være i toppform på flere forskjellige vis.

Nilsen har selv ikke de store seiersambisjonene på vegne av 60-oddseren KSSBK. Skulle det dog bli oppgjør mot 70-oddseren Sneblindingan går det trolig en sikring eller to varmt. De skal ned.

– Vi juble om vi klarer å avansere fra gruppespillet, men heter motstanderen Sneblindingan er det kun seier som teller. Det er et lag bestående av blinde og svaksynte, der kapteinen er en kamerat av meg. De hadde noen gode mesterskap for noen år tilbake. Da hadde de en kaptein med en tydelig stemme, som skrek ut retning de skulle kaste. Så fyrte alle på laget av snøballene i samme retning, og de fikk inn noen treff for hver gang, forteller Nilsen.

Populært event

Vinneren av Nordisk mesterskap i snøballkasting får en pengepremie og deltakelse i EM i Finland. Det i en sport det er få skader, men potensialet for å få seg en smell, bokstavelig talt, er stort.

– Snøballene produseres i eget varmetelt for å få de laget i kram snø. Om det er stor temperaturforskjell fra teltet til utendørs, kan snøballene fryse til is. Dette har gjerne skjedd i siste omgang, med temperaturer ned mot -20. Da kan det være regelrett farlig å bli truffet. Ved ekstreme temperaturforskjeller kan det potensielt bli beinbrudd av et treff i leggen, avslutter Harald Nilsen. 

19 lag er foreløpig meldt på, men det er ventet flere inn mot deadline onsdag kveld klokka 20.00.

I Coolbet er man smertelig klar over at her ligger det en risiko for å bli truffet av en hard og stor snøball. Dog ønsker spillselskapet å tilby odds der folk finner underholdning og spenning i hverdagen.

– Nordisk mesterskap i snøballkasting er et event midt i kjerneområdet for hva vi ønsker å tilby odds mot. Vi satser lokalt, og vil tilby odds på så mange event som overhodet mulig, sier talsmann Mikael Mellqvist i Coolbet.

 

Tags: , , , , , , , , , ,


Skrevet av:Comments are closed.

Til toppen ↑