Dagens spill

Publisert 12/03/2019 | av Sportens Verden

0

Mr. Champions League i skyggen

Cristiano Ronaldo ble hentet til Juventus for å vinne Champions League. Nå står mr. Champions League i akutt fare for å ryke ut allerede før kvartfinale.

Et dramatisk første møte mellom Atletico Madrid og Juventus endte med 2-0-seier til det spanske hovedstadslaget, og det er dermed stort press på hjemmelaget i Torino i kveld. Juventus vinner i kjent stil Serie A som de vil, men en åttende strake ligatittel havner i skyggen av en eventuell ny fiasko i Champions League.

Totalt har Juventus hentet hjem 34 italienske ligatitler, mens den 35. er på vei inn i premieskapet. Det finnes det også 13 hjemlige cuptrofeer og seks pokaler fra europacupen. I Champions League er det imidlertid lenge siden man lyktes, og dette er trofeet man aller mest ønsker seg. Juve har spilt totalt ni finaler, senest i 2015 og 2017. Kun to av finalene er imidlertid vunnet, tilbake i 1985 og 1996.

Les mer: Setter odds på Nordisk mesterskap i snøballkasting

Betegnende for hvor mye det betyr å igjen lykkes er det at manager Massimiliano Allegri trolig må rydde skrivebordet om man ryker i kveld. Vi minner om at Allegri da har ført laget til fem strake ligatitler, fire hjemlige cuptrofeer, og to finaler i Champions League.

Mr. Champions League i skyggen

Ingen har scoret flere Champions League-mål enn Cristiano Ronaldo. Portugiserens enorme statistikk som viser 121 scoringer fra bare 159 kamper fikk i fjor sommer Juventus til å bryte barrierer for å hente ham til Torino. Juventus la ubeskjedne 100 millioner euro på bordet, og Ronaldo ble dermed med god margin verdens dyreste 30-åring. Den tidligere Real Madrid-spilleren ble samtidig dyreste spiller hentet til italiensk fotball noensinne. 19 scoringer på 26 Serie A-kamper er naturligvis godkjent, men Ronaldo ble ikke hentet til Juventus for å vinne Serie A, det klarer de fint uten ham. Det var Champions League-trofeet som skulle kjøpes for de 100 millionene med euro. Her har imidlertid portugiseren vært en skuffelse. Kun én scoring er levert fra første seks kamper, og i omvendte møte med Atletico Madrid var Ronaldo en skygge av sitt beste. Portugiseren skal helst levere varene i kveld, for ikke å få flopp-stempelet påtrykket.

Tipset

Dette blir totalt fjerde møte mellom Atletico Madrid og Juventus i Champions League-sammenheng, og statistikken er ikke på Juventus’ side. En uavgjort, to tap og null scorede mål er fasit etter første tre kamper. Atletico er på mange måter Spanias svar på Juventus, når det gjelder spillestil. Defensiv trygghet står i fokus, og har gjennom årene forsvart seg til atskillige europeiske finaler og triumfer. Under ledelse av Diego Simeone er Atletico ubeseiret mot italienske lag i Champions League. Syv kamper har gitt fem seirer, to uavgjorte og totalt ETT baklengsmål.

Dette er ikke bare et møte mellom to av Europas aller beste klubber, men også mellom to av de absolutt gjerrigste. Vi prøver et spill på at begge lag IKKE scorer mål i kveld.

 

(Foto: Bildbyrån)

Tags: , , , ,


Skrevet av:Comments are closed.

Til toppen ↑