Fotball

Publisert 10/03/2019 | av Sportens Verden

0

Et rotterace om en Champions League-plass

Kamper mellom Arsenal og Manchester United er alltid spesielle. Søndag handler det om en Champions League-plass. 

Gullkampen i Premier League ser ut til å bli et 2-hesters race. Om Liverpool klarer å følge ryggen på den godtgående lederhesten til Pep Guardiola. Watford ble mat i løvens hule på Ethiad lørdags kveld, og da er det opp til Klopp å svare med taktskifte hjemme mot Burnley i ettermiddag.

Desto større er spenningen om de to siste plassene som gir Champions League-plass. Tottenham, Chelsea, Arsenal og Manchester United krangler om to plasser.

Taperne må trøste seg med Europe League.

Tottenham har imponert mot Dortmund i Champions League, med seiere både borte og hjemme, men i den hjemlige serien har det gått betydelig tyngre med tap for Burnley, Chelsea og Southampton i løpet av de fire siste serierundene. Det har gjort at drømmen om å slåss om det første seriemesterskapet siden 1961 for lengst er knust, og med den formkurven laget har akkurat nå så kan en plass i topp fire henge i en tynn tråd. Hvem hadde trodd det for en måned siden.

Les mer: Tror Solskjær får United-kontrakt i mai

Champinons League-plass

Underet i Paris er noe Manchester Uniteds tilhengere vil huske lenge, kvelden da det umulige ble mulig. Hvordan reagerer spillerne på den utladningen det må ha vært. Greier de å lade batteriene foran en ny kamp i London. Hvordan responderer Arsenal på sin opplevelse i Frankrike i Europa League, den var av en helt annen art enn den United opplevde. Tapet for Rennes kom etter en svak prestasjon for The Gunners. Solskjærs menn gjorde det ingen noengang  har gjort på dette stadiet i CL, snu 0-2 tap hjemme til seier. Arsenal gjorde noe som klubben aldri hadde gjort før, tape en kamp borte mot et fransk lag.

Ole Gunnar har allerede slått Arsenal i London som United-manager, det skjedde i FA Cupen hvor Alexis Sanches(!), Lingard og Young scoret, Aubameyang puttet for hjemmelaget. Målscoreren fra den kampen er noe av problemet til The Gunners, mannen som var en målgarantist har nærmest sluttet å score, og det trengs at han finner veien tilbake til nettmaskene. Det kan selvfølgelig skje allerede søndag, i en kamp som kan være avgjørende for CL spill eller ikke.

Les mer: Premier League-runde 30 med United som underdog

Chelsea kan låne 4.plassen

Liverpool starter super-søndagen med hjemmekamp mot Burnley i visshet om at City etter seieren mot Watford lørdag kveld leder med fire poeng med en kamp mere spilt. Bortelaget liker å stikke kjepper i hjulene for de store, men Liverpool vant 3-1 på Turf Moore, og alt annet enn at poengene blir igjen på Anfield er en overraskelse. Når dommeren blåser av kampen i Liverpool er det klart for kamp på Stamford Bridge. Wolverhampton tar turen til London i visshet om at selv om de blå tok ledelsene på Molineux, så snudde de kampen og Jota ble matchvinner. Blir det hjemmeseier vil Chelsea som har 56 poeng låne 4.plassen til kampen på Emirates er slutt. Arsenal har 57 poeng og Manchester United har 58. Spurs på tredjeplass har altså en kamp mere spilt en de tre rivalene og har kapret 61 poeng.

Les mer: Spillselskap setter vinnerodds 4.divisjon

Mye å spille for

I bunnen av tabellen er nok Fulham og Huddersfield fortapte etter nye tap, mens lagene foran dem på tabellen, Cardiff og Southampton vant. Det blir en kamp for å unngå den 18.plassen laget fra Wales har i dag. I toppen av tabellen fortsetter racet om PL-trofeet mellom Manchester City og Liverpool, og kampen om de to siste plassene i CL har jeg skrevet om. Premier League blir garantert spennende til langt ut i mai.

 

Dag Solheim

Framsidefoto: Bildbyrån

Slik ser oddsbildet ut hos sammenligningssiden maxgevinst:

Tags: , , , , ,


Skrevet av:Comments are closed.

Til toppen ↑