Blogg

Publisert 09/03/2019 | av Sportens Verden

0

Såpeopera i Milano

Inter er i fritt fall, og har alarmerende kort avstand til øvrige Champions League-utfordrere. Søndag må Nerazzurri passere et potensielt bananskall.

Inter har kun vunnet to av sine sju siste ligakamper, og har med det falt ned på fjerde plass på tabellen, og avstanden ned til åttende plass er ikke mer enn seks poeng. Avstanden til Juventus er på lett utrolige 28 poeng. Det er kanskje ikke dekkende å bruke ordet krise, men Interistas kan definitivt pleie en smule bekymring med god samvittighet.

Det er så sin sak at rekrutteringen av Radja Nainggolan ikke har vist seg å være det genitrekket men hadde tenkt seg. Det er vanskelig å peke på belgieren å si at han har ført til noen merkbar forbedring av Inters midtbane, snarere tvert i mot. For meg er Borja Valero en bedre og mer skapende midtbanemann, og min ringe mening er at den spanske teknikerens fravær i samtlige av Inters startoppstillinger i Serie A etter jul er én av flere forklaringer på klubbens svake resultater. De som har lest mine innlegg en stund vet også at jeg ikke er spesielt imponert over Marcelo Brozovic, og jeg gjentar gjerne at jeg fortsatt mener at det faktum at han kan spille fast på midtbanen betyr at Inters spillerstall er for svak. Brozovic er for meg en spiller som kunne vært OK i lag på nedre halvdel, skjønt også det med forbehold. Jeg ser nesten ikke for meg at han skulle være i stand til å styre noen midtbaner der heller.

Men det aller største uromomentet befinner seg på tribunen, og det er jo ikke der man trenger å ha sin toppscorer og største stjerne. Mauro Icardi har vært på kant med trener og ledelse i lengre tid, og 13. februar ble han fratatt kapteinsvervet og satt ut av laget. Kraftspissen og den notoriske målscoreren har gått glipp av de siste kampene på grunn av en betennelse i kneet, men i følge trener Spalletti er han nå friskmeldt av klubbens medisinske apparat.

Streik?
Det sier en del om hvilket problem Icardi utgjør for både trener og klubb når han går ut i media og uttaler at han slett ikke er frisk. – Jeg bestemmer når jeg er frisk nok til å spille, meldte argentineren i følge Spallettis gjenfortelling. Friskt, om vi sier det forsiktig. Helt håpløst og uakseptabelt, om vi tar litt hardere i.

De siste dagene har det vært en rekke møter mellom Inters direktør Beppe Marotta og Icardis nye advokat. Gazzetta dello Sport hevder at Icardi har framsatt en rekke krav som må klubben må innfri før han igjen stiller til trening og kamp. Kravene skal blant inneholde et krav om at klubben må sørge for å gjenopprette spillerens omdømme i offentligheten, med tilhørende forklaring på den faktiske årsaken til at han ble fratatt kapteinsbindet. Klubben har som kjent til gode å gi noen fullgod forklaring på hvorfor de gjorde som de gjorde, mens spillerens agentkone Wanda Nara har påstått at avgjørelsen kom helt ut av det blå, og at Icardi ikke har gjort noe galt. Hvorvidt Icardi fortsatt krever å få tilbake jobben som kaptein er ikke helt klar, i alle fall ikke for meg.

På den annen side har klubben gitt uttrykk for at Icardi må klatre ned fra sin høye hest og be om unnskyldning til resten av spillerne, hvilket han nekter å gjøre, ettersom han jo ikke har gjort noe galt.

Icardis streik og ute på jordet-oppførsel kan fort bli svært kostbar for Inter, på flere fronter. Foran søndagens hjemmekamp mot SPAL er Lautaro Martinez den eneste spissen som er klar for spill. Han er imidlertid utestengt i torsdagens returkamp i Europa League mot Eintracht Frankfurt, en kamp der Inter må score mål etter at det ble 0-0 i Frankfurt i lagenes første møte torsdag. Og hvis Martinez får gult kort mot SPAL, ja da må han sone karantene i neste helgs byderby mot Milan. Derby uten en eneste spiss på lagoppstillingen, det høres ikke veldig greit ut, gjør det?

Og med alle de svake resultatene Inter har radet opp i det siste, folkens, så er det ingen stor overraskelse om de avgir poeng mot SPAL søndag…

 

Tekst: Øyvind Johannessen
Foto: Bildbyrån

 

 

 

 

 

 

 

Tags: , , , ,


Skrevet av:Comments are closed.

Til toppen ↑