Dagens spill

Publisert 05/03/2019 | av Sportens Verden

0

Skriver Dortmund historie?

Ingen har tidligere snudd 0-3 til avansement i Champions Leagues utslagsrunder. Dortmund drømmer imidlertid om å skrive historie.

Borussia Dortmund var store favoritter til å avansere tikl kvartfinale i Champions League da de ankom Wembley for å møte et skadeskutt Tottenham. En suveren Bundesliga-leder mot et Tottenham som var uten Harry Kane og Dele Alli, hva kunne gå galt? Alt. Etter en jevnspilt førsteomgang slo Spurs etter hvilen til med tre scoringer uten at Dortmund kunne svare. Tyskerne har dermed skaffet seg fjell å bestige. Før kveldens returoppgjør på Westfalenstadion er nemlig forutsetningene helt annerledes.

Svak Dortmund-kurve

Dortmunds imponerende formkurve har duppet voldsomt. Kun en av siste fem i Bundesliga er vunnet (en av syv i alle turneringer) og fredag røk man sågar på tap mot dumpekandidat Augsburg. I løpet av uker er forspranget til Bayern München rotet bort. Når de i kveld får besøk fra London, så er det fra et Tottenham-lag som igjen har VMs toppscorer i sine rekker. Harry Kane kan raskt knuse alt håp Dortmund måtte ha om avansement, da én Spurs-scoring gjør at Dortmund må ha fem fulltreffere for å avansere.

Best av alle

Tottenham er gedigen oddsfavoritt til å nå kvartfinale, da ingen tidligere i Champions League-historien har røket ut etter 3-0-seier i første kamp. Syv lag har tidligere stått i samme posisjon, og samtlige har spasert seg videre. Når man likevel ikke kan avskrive tyskerne på Westfalenstadion, så er det blant annet grunnet hva som ble levert i gruppespillet i denne sesongs turnering. Dortmund hadde besøk av Monaco, Club Brügge og Atletico Madrid, og fasit viser 7-0 i målscore fordel tyskerne. Monaco ble sendt hjem med 0-3 i sekken, mens Atletico returnerte hjem med 0-4 i bagasjen. Totalt, hjemme og borte, slapp Dortmund bare inn to mål på seks kamper, noe som var beste defensive statistikk av samtlige lag.

Tipset

Tottenham har skaffet seg et utgangspunkt som blir vanskelig å rote bort. Formen er ikke den beste, men det er den da heller ikke hos kveldens verter. Spurs har meldt seg ut av tittelkampen i Premier League, mens Dortmund som nevnt bare har vunnet en av siste fem og nå har Bayern München á poeng. Tottenham har scoret mål i 17 strake Champions League-kamper, og med ny scoring i kveld er det ganske sikkert avgjort. Vi tror Dortmund vinner kveldens kamp, og Coolbet tilbyr i skrivende stund 2,02 for hjemmeseier. Avansementet bør imidlertid tilhøre gjestene fra den engelske hovedstaden

 

Foto: Bildbyrån

Tags: , , , , , ,


Skrevet av:Comments are closed.

Til toppen ↑