Blogg

Publisert 01/03/2019 | av Sportens Verden

0

To hovedretter i helgens Serie A

Ny helg og nye fotballfester venter, og i Italia har vi to virkelig store kamper som dobbelt hovedrett. Heldigvis med et døgns mellomrom, så vi får tid til  fordøye fotballmaten.

 Når jeg setter søkelyset spesielt på to av helgens ti oppgjør så er det på ingen måte fordi resten av kampene ikke kan by på både vidunderlig underholdning, spenning og drama. Men når vi får servert ett av Italias to heteste byderby samme helg som nord barker sammen med sør i en slags nasjonal hegemoniduell – ja, da er det lite som tåler sammenligning. Også vet jeg at Premier League byr på både Nord-London- og Merseyside-derby også denne helgen, men for oss som VIRKELIG elsker fotball fra mer enn en liga (og mer enn ett lag), så er det jo helt fabelaktig at ingen av disse kampene kolliderer. For meg er det ganske enkelt, dette her, jeg lar NM i nordiske skigrener med utenlandske gjestekonkurrenter i Seefeld være helt i fred for undertegnede.

Lazio – Roma

Roma har ikke råd til å tape denne kampen, verken med tanke på hvor Lazio ligger på tabellen eller avstanden opp til et stadig sterkere Milan som før helgens kamper holder fjerdeplassen på tabellen – eller gullplassen i Serie A i disse årene der førsteplassen i praksis er delt ut allerede før seriestart. Samtidig blir det litt ekstra kilent at det venter en viktig Champions Leagueretur mot Porto neste uke.

Jeg føler meg sikker på at med en hvilken som helst annen motstander kommende helg, så ville Di Francesco hvilt noen viktige spillere i helgen, og da tenker jeg spesielt på Daniele De Rossi, som neppe er i stand til å spille to kamper i løpet av én uke. Roma er nok et lite hakk bedre enn Lazio akkurat nå, og selv om Lazios kamp mot Udinese sist helg ble utsatt, så var de jo ute i cupsemifinale mot Milan tirsdag (0-0). Immobile er ikke i form for de lyseblå, og Lazio har på ingen måte fått ting til å flyte i det siste. Roma ser akkurat nå litt sterkere ut, og Edin Dzeko har igjen kommet på hva disse tre hvite stolpene og garnet i mellom dem er for noe. Bosnieren som scoret hele to mål i første halvdel av sesongen, har allerede banket inn fem etter nyttår. Kanskje scorer han sitt første seriemål på Olimpico lørdag? Hittil har samtlige sju ligamål kommet på bortebane, så her kan vi snakke om goalgetteren mot strømmen – det vanligste er jo at man scorer de fleste av sine mål på eget gress.

Jeg tror det blir tett i Roma, som det som regel er, og dersom Lazio skulle vinne er det på tross av statistikken. De fire siste årene har Roma tatt klart flest poeng i hovedstadsderbyene.

 

Toppduell i Napoli

Situasjonen foran søndagens batalje mellom Serie As to beste lag er en smule spesiell. Uansett utfall er det liten grunn til å tro at verken Juves gull eller Napolis sølv kommer til å bli utfordret. Kvalitetsforskjellene er for store til at noen av lagene fra 3. til 10. plass kan gjøre seg noen forhåpninger om å ta igjen Napoli, og Napoli vet at hittil ubeseirede Juventus ikke vil gi fra seg så mange poeng herfra og ut som det er mellom dem på tabellen. Selv om de skulle vinne på søndag.

Så hva kan vi vente oss da? Magefølelsen og fornuften er enige her hos meg, dette kan fort bli en sånn kamp hvor begge lag går på banen med hovedprioritet å ikke slippe til noe bakover. Defensiv trygghet trumfer angrepslyst, og dermed kan vi få en lett temposvak kamp, med relativt få målsjanser utover noen få dødballer.

5-5? Nope. Tror dessverre mest på målfattig uavgjort, selv om jeg selvfølgelig mye heller vil se full spiker framover og 100% i alle dueller over hele banen.

Tekst: Øyvind Johannessen
Foto: Bildbyrån

Oddssammenligning før helgens Serie A-runde:

Tags: , , , , , ,


Skrevet av:Comments are closed.

Til toppen ↑