Blogg

Publisert 16/02/2019 | av Sportens Verden

0

Piatek vs Zapata: Spissduell i Bergamo

Helgas mest interessante kamp i Italia spilles på et av de stadionene med det mest umulige navnet. For hvor ofte kan du egentlig tillate deg å stotre deg gjennom Stadio Atleti Azzurri d’Italia i løpet av en kamp?

De geografikyndige vet at Bergamo ikke ligger så veldig langt fra Milano, og vi som har tatt fly til proffsyklist Dag-Erik Pedersens italienske baseby, altså Bergamo, vet at flybussen derfra går rett til Milano sentrum. Så vi snakker lokaloppgjør her, om enn mellom klubber som lever i to vidt forskjellige verdener.

Tabellnabo med byrivalen

Om vi er ærlige med oss selv så var det ikke så mange av oss som forventet å se Milan ligge topp fire midt i februar denne sesongen. Mangelen på målscorere og balanse og harmoni i laget har vært for skrikende til at det har vært innenfor det realistiske. Men nå ligger Milan der, på fjerde plass, att på til bare fire poeng bak nabo Inter. Og slik Inter har sett ut i det siste er det faktisk med ett sånn at det er mulig å tenke seg Milan opp på tredje plass også.

Piatek leverer

Det krever imidlertid fortsatt framgang, og at januarkjøpet Piatek fortsetter slik han har startet. Polakken imponerte undertegnede fra avspark da han kom til Genoa i sommer, og når han nå har startet sin Milan-karriere med to goaler mot Napoli i cupen og scoring i sine to første ligakamper fra start fra Milan, ja da er det faktisk mulig å snakke om at Milan plutselig kan ha skutt selveste gullfuglen når de satset på den ferske polakken i stedet for den harske lånevaren fra Argentina som kun hentet lønn i Milan før jul.
I tillegg har brasilianske Paqueta fått en fin start, så Milan ser akkurat nå ut som et godt fotballag for første gang på mange år.

Tøft

Det ligger imidlertid an til en vidunderlig tøff kamp om både tredje- og fjerdeplassen i Serie A akkurat nå. For selv om Milan ligger på fjerde nå, så ligger det hele tre lag bare ett enslig poeng bak. Og lørdagens motstander Atalanta er ett av disse. Med andre ord, med hjemmeseier til Bergamos blåsorte helter, og samtidig tre poeng til Roma og Lazio, så kan den fjerdeplassen være omgjort til sjuende allerede i løpet av helga.

Lørdagens kamp kan fort bli avgjort av den spissduellen som framstår som helt avgjørende. Mens Piatek har banket inn 15 mål for Genoa og Milan så langt, så har Atalantas Duván Zapata satt 16 baller bak diverse sprellende målmenn så langt.

Favoritt? Det tør jeg faktisk ikke utrope. For meg er dette et helt åpent oppgjør. Samtidig et oppgjør som kan være med å definere resten av sesongen – for begge lag. Seier vil holde fyr på bålet, tap kan få konsekvenser. Nerve har jeg i det minste stor tro på. Dessuten blir jeg ikke det minste overrasket om begge de to spiss-stjernene kommer på scoringslista.

Tekst: Øyvind Johannessen
Foto: Bildbyrån

Massiv oddsforskjell

Vi kjører et favorittspill på helgens Serie A-runde og finner enorme oddsforskjeller. Igjen med Norgesmester Coolbet langt foran konkurrentene. Sjekk bare her:

Tags: , , ,


Skrevet av:Comments are closed.

Til toppen ↑