Poker

Publisert 21/10/2018 | av Sportens Verden

0

Nordmøring vant Coolbet Open

Mats Albertsen fra Kristiansund heter vinneren av Coolbet Open i poker. 27-åringen raket med seg førstepremien på over 570 000 norske kroner i et felt med 590 innkjøp.

Høstutgaven av Coolbet Open ble spilt på Olympic Park Casino på Hilton Tallinn Park i den estiske hovedstaden. En rekke nordmenn var å finne ved pokerfilten, og det ble også norsk seier natt til søndag. Etter over to timers heads up kunne Mats Albertsen fra Frei i Kristiansund kommune slippe jubelen løs.

– En helt utrolig følelse, og jeg tror ikke det har gått helt opp for meg enda. Coolbet Open-turneringen har en grei struktur, og her har vært både sosialt og hyggelig gjennom alle tre dager. Det er alltid noen å snakke med. Spillemessig var turneringen en berg og dalbane fram til slutten av dag 2. Da stabiliserte det seg. Heads up er det litt tilfeldig at jeg sitter igjen som vinner. Jeg møter en god spiller, men er selvsagt veldig glad for å vinne hele Coolbet Open, forteller Mats Albertsen.

Rekord
Som dermed skriver seg inn i historiebøkene som den andre vinneren av Coolbet Open. Dette var den andre utgaven av pokerturneringen, der rekorden fra mai-utgaven ble smadret med 589 innkjøp totalt. Det er opp fra 425 innkjøp i den første turneringen, som fikk finske seierherre i Sebastian Wahl.

Under dag 3 av turneringen i Talling satt to nordmenn igjen til slutt. Nicolai Aubert måtte etter to timers spilling kaste korta for siste gang, og kunne cashe ut 448 305 norske kroner . Vinneren Albertsen vant sitt sete ved å spille satellitt med Coolbet Open-pakke i premie. 27-åringen som jobber offshore lykkes i den siste ukes-finalen på Coolbet.com, og slo like godt til med seier i sin første store turnering noensinne.

Mats Albertsen har nemlig aldri testet pokerformen i større mesterskap som NM og andre nasjonale eller internasjonale turneringer tidligere.
– Dette er faktisk min første store liveturnering noen sinne, da jeg ellers bare har spilt mindre turneringer i klubben i Kristiansund. Du kan helt trygt si det har gitt mersmak, sier Albertsen.

Tok ut finnen
Han fikk grunnet turnusjobb offshore aldri meldt seg på i den nylig avsluttende sesong 1 av Kommunepoker, men roser det lokale pokermiljøet i Molde og Kristiansund.

– En kamerat av meg startet opp pokerklubben i Kristiansund, og i tillegg har det kommet til en klubb i Molde. Slik at det er et veldig bra miljø for de som liker poker i området nå, sier Albertsen videre.

Norsk Aubert ledet Coolbet Open inn til dag 3, men måtte se finske Mathias Siljander raskt ta over chipleaden. Finnen runnet turneringen siden til langt inn i finalebordet, der Siljander til slutt ble tatt ut av vinneren Mats Albertsen. Fram til da hadde finnen vært brutal i elimineringen av finalebord-deltakere, og satt på det meste med dobbelt så mye chips foran seg som Aubert og Albertsen med tre spillere igjen ved finalebordet.

Albertsen sitt ess i lomma dunket ut finnen, og brått satt 27-åringen med dobbelt så mye chips som Aubert heads up. To timer senere var Mats Albertsen fra Kristiansund 570 000 kroner rikere.
– Jeg vet ikke helt hva jeg skal bruke pengene på, men det blir i alle fall en skikkelig gave til hun som sitter hjemme å venter, avslutter Coolbet Open-vinner Mats Albertsen.


Skrevet av:Comments are closed.

Til toppen ↑