Fotball

Publisert 22/07/2018 | av Sportens Verden

0

Özil gir seg på landslaget

Etter å ha følt seg kraftig urettferdig behandlet av det tyske fotballforbundet, bekrefter Arsenal-stjernen Mesut Özil at han er ferdig med å spille med flagget på brystet.

Mesut Özil har måttet tåle flengende kritikk i hjemlandet Tyskland siden mai, da han ble avbildet sammen med den tyrkiske presidenten, Recep Erdogan. Özil har som kjent tyrkisk opphav, men bildet ble uansett ikke tatt vel imot blant det tyske folk, som anså bildet som politisk propaganda. Med dette som bakteppe, ble Arsenals midtbanespiller utpekt som symbolet for Tysklands fiasko i sommerens VM, og han føler seg kraftig tråkket på og rasistisk trakassert av det tyske fotballforbundet. Nå sier han nok er nok.

– Jeg pleide å ikle meg den tyske landslagsdrakten med stolthet, men ikke nå lenger. Avgjørelsen har vært ekstremt vanskelig å ta fordi jeg har alltid gitt alt for mine lagkamerater, treningsapparatet og det tyske folket. Men når høytstående medlemmer i DFB (det tyske fotballforbundet) behandler meg slik, viser respektløshet mot mine tyrkiske røtter og gjør meg til politisk propaganda, så får nok være nok. Folk med rasediskriminerende bakgrunn burde aldri fått lov til å jobbe i verdens største fotballforbund, som har så mange spillere med multikulturell bakgrunn, raser Özil i sin pressemelding.

Dermed virker en eventuell retur til det tyske landslaget å være hinsides mulig, og hele tiraden til tyskeren kan leses her.

Tags: , ,


Skrevet av:Comments are closed.

Til toppen ↑