Fotball

Publisert 24/03/2018 | av Sportens Verden

1

Toppserien: erkerivaler er oddsfavoritter

Ny enkel serietittel til LSK? Neppe. Erkerival Vålerenga og Avaldsnes tippes å utfordre i langt større grad i år.

Det dukes endelig for seriestart i Toppserien, og ingen tror Lillestrøm skal spasere seg frem til tittelen på samme behagelige måte som forrige sesong. Hege Riises LSK tapte forrige sesong  kun 1 av 22 kamper, og hadde til slutt 11 poeng ned til Avaldsnes som var nærmest utfordrer. Før avspark i dag står LSK til odds 2,20, mens Vålerenga gis odds 2,50. 

Oddssetterne har fortsatt LSK som gullfavoritt, men nå bare knepent foran erkerival Vålerenga. VIF endte forrige sesong midt på tabellen, hele 24 poeng bak LSK, men står klare til å gi tøffere motstand denne gang. Lillestrøm-kaptein Ingrid Moe Wold tror på nytt mesterskap, men innrømmer at hun denne gang er mer usikker på motstanderne.

-Vi har møtt få lag, og ikke var vi på La Manga i år så vi mangler litt oversikt. Jeg forventer at vi skal kjempe i toppen, men det er vanskelig å tippe. Jeg tror også Arna/Bjørnar vil vise seg bra frem i år. Jeg hører de kommer i en 3-4-3 formasjon og det kler dem nok bra. Ellers har vi selvsagt store forventninger til Vålerenga som har skaffet mange bra spillere og en topptrener, sier Wold til klubbens hjemmeside.

Purung kaptein
Det var Lyn som rykket opp fra 1. divisjon. 2018 blir dermed den første sesongen for hovedstadsklubben i Toppserien. Grand Bodø vant over Urædd i kvalifiseringen og skal dermed også i 2018 spille i landets øverste divisjon.

– Hele spillergruppa er skikkelig gira på å komme i gang, og vise hva vi har å by på, sier Lyn-kaptein Joanna Bækkelund til Nordre Aker Budstikke.

Bækkelund er kun 17 år og allerede kaptein. Med seg i kapteinsteamet får hun Oda Maria Hove Bogstad og Benedikte Sand Birkelund som visekapteiner. Johanna har spilt hele sin karriere i Lyn og gått gjennom hele systemet frem til A-laget.

Oslo-derby i første serierunde
I den første serierunden gjester Lyn naboklubben Røa. Lyn har vært gjennom en god vinter og nå ser laget frem til å starte alvoret.

– Vi har forberedt oss godt, trent mye, trent bra og jevnt. Vi har også fått tilspissa og tilrettelagt treningsopplegg som passer den enkelte, også med tanke på riktig belastning. Nå er hele spillergruppa skikkelig gira på å komme i gang, og vise hva vi har å by på, sier Bækkelund.

– Jeg gleder meg kjempemasse. Det skal bli så godt å komme i gang. Det føles som en evighet siden forrige seriekamp. Og uansett logistikk på papiret, vi starter med likt utgangspunkt. Første kamp for begge etter en preseason. Jeg tror på en jevn og tøff kamp. Og så håper vi jo selvfølgelig at flest mulig kommer til Røa på lørdag, for å heie oss frem. Også Bastionen, som vi nå håper også vil se på oss jentene. Det er vi som er i Toppserien!, fortsetter Lyn-kapteinen.

 

Derby på Oslo Vest, og som om ikke dette var nok: de forventede gullduellantene Lillestrøm og Vålerenga barker også sammen i dag. Oppgjøret på Røa har avspark 15:00, mens seriespillet sparkes igang 17:00 for Vålerenga.

Tags: , , , , , ,


Skrevet av:One Response to Toppserien: erkerivaler er oddsfavoritter

  1. Pingback: Dag Solheim er optimistisk på Toppseriens vegne – Sportensverden

Til toppen ↑