Fotball

Publisert 14/11/2017 | av Sportens Verden

0

Tårefullt farvel

Gianluigi Buffon takket for seg, mens Italias landslagssjef trakk seg før han rakk å bli sparket.

Sverige sjokkerte mandag kveld fotballverdenen ved å sette fire ganger verdensmester Italia utenfor et VM-sluttspill for første gang siden 1958. Etter kamp kunne en gråtkvalt Gianluigi Buffon ikke annet enn beklage at dette var hans siste kamp som italiensk landslagskeeper.
–Det er synd min siste offisielle landskamp skulle ende som dette, men vi legger ikke skylden på andre enn oss selv. Det vil ikke bli pekt ut spesielle syndebukker, sa gentleman og burvokter Buffon til italiensk presse umiddelbart etter dramaet på San Siro.

Syndebukker ble det uansett, da de aller fleste forståsegpåere raskt viste pekefingeren mot landslagssjef Giampiero Ventura som i de to play off-kampene har vist manglende teft for taktikk. Ventura visste raskt hva som ville komme, og trakk seg fra stillingen før han garantert uansett hadde blitt sparket.

Landslagssjefen vil neppe bli savnet, men det vil naturligvis Buffon bli. Den stolte 39-åringen viste på nytt sin klasse, både på og utenfor banen, mandag kveld. I kjent stil holdt han nullen, men mest vil han bli husket for hva han gjorde før avspark. Det italienske hjemmepublikummet skjemte seg ut da de med piping overdøvet den svenske nasjonalsangen. Buffon, tydelig flau over sine landsmenn, knep gjennom hele avspillingen igjen øynene, mens han applauderte svenskene og deres nasjonalsang.

Buffon har gjennom siste 20 år voktet målet i 175 italienske landskamper, og i 2006 fikk han fortjent løfte VM-trofeet.

I tillegg til Buffon, og Ventura, var dette også siste landskamp for Andrea Barzagli (Juventus) og Daniele de Rossi (Roma), mens også Juventus-stopper Giorgio Chiellini forventes å slå følge ut i landslagspensjonistenes rekker.

Tags: , , , , , , , ,


Skrevet av:Comments are closed.

Til toppen ↑