Blogg

Publisert 04/11/2017 | av Sportens Verden

0

The Liverpool Way

Dejan Lovren månedens spiller i Liverpool, men hva betyr det?

Liverpools supportere liker å tror at de har en tilhørighet og et samhold som du ikke finner maken til i andre klubber. Teksten fra YNWA følges til punkt og prikke; her lar man ikke folk stå alene. Vel, kanskje i de innerste kretser, men på sosiale medier er man ikke annerledes enn andre. Kan hende er man heller hakket verre.

Fallet fra tronen i engelske fotball har heller ført til at man i sin utålmodige venten på resultater hamrer løs på alle involverte når det til stadighet går galt. Og galt har det gått, også under ledelse av frelseren Jürgen Klopp. Tyskeren ledet laget til to finaler i sin første sesong på Anfield, men begge endte med tap. At man forrige sesong nådde målet om topp 4 og Champions League betydde at sommeren kunne brukes til finjusteringer før man igjen skulle klatre helt til topps på Premier League-tabellen. Den gang ei.

Sommervinduet ble intet annet enn en gedigen fiasko, da man satte alt man eide og hadde på spillere som aldri kom. Tilbake sto man med en vaklevoren forsvarsrekke, og en duell mellom tre middelmådige keepere. Like middelmådige Jordan Henderson var fortsatt klubbens kaptein, mens man håpet på en mirakuløs oppstandelse fra tidligere toppscorer Daniel Sturridge. Det kunne umulig gå bra, og det har det da heller ikke gjort.

Liverpool har vunnet bare fire av sine første ti kamper, og har 12 poeng frem til ledende Manchester City. Den trofaste Liverpool-fansen har igjen gravd seg ned, men ikke før de har kastet eder og galle mot alle involverte. Spesielt hard medfart har lagets kroatiske midtstopper Dejan Lovren fått. Den tidligere Southampton-spilleren har aldri fått skikkelig fotfeste på Anfield, der en brukbar kamp nesten uten unntak har blitt fulgt opp av en katastrofal. Aller verst gikk det i det nylige 1-4-tapet mot Tottenham, der Lovren gjorde absolutt alt galt før Klopp tok affære ved å ta ham av banen etter ganske nøyaktig en halvtimes spill. Liverpool-fansen raste mot spilleren i sosiale medier, og etter drapstrusler måtte Lovren stenge sine kontoer for kommentarer.

Hets mot egne spillere gjør dem sjelden bedre, og etter drapstruslene ble det tatt affære. Denne uken ble Dejan Lovren kåret til månedens spiller av Liverpool-supporterne. Selvfølgelig etter massiv kampanje fra folk som ville rette opp i feilen gjort av medsupportere, men kan hende var dette likevel et steg i riktig retning.
-Dette viser forskjellen på ekte supportere, og de som lirer av seg usakligheter på sosiale medier. I tunge tider må man holde sammen, og jeg er imponert over hvor raskt det her ble tatt affære, sier Liverpool-bossen til The Liverpool Echo.

Liverpool har et særdeles tynt utvalg av dugelige forsvarsspillere, og dermed går det neppe lang tid før Dejan Lovren igjen får tid i midtforsvaret. Halvskadet og med nervene utenpå drakta er det slett ikke sikkert han leverer fra første stund heller nå, men at det er mulig å gjøre negativ kritikk til skamme er denne sesongen bevist av en av hans kolleger i Liverpool-forsvaret, nemlig Alberto Moreno.

Den lynraske venstrebacken har helt siden ankomst Merseyside fått tommelen ned fra supporterne, og også spanjolen har måttet tåle massiv skittkasting i sosiale medier. Moreno har imidlertid slått kraftig tilbake. Defensivt har spanjolen fortsatt ting å luke bort, men alt i alt har lynvingen vært av Liverpools aller beste spillere denne sesongen. Så god har Moreno vært, at han denne uken ble plukket inn i Spanias landslagstropp. Det snakkes ikke lenger om bråhast med å få inn en ny venstreback, og Moreno tippes nå å ta ytterligere steg. Comebacket nærmer seg fullendt, men beklageligvis ikke takket være samlende fans som har slått ring rundt ham i tunge stunder.

For Lovren skyld får man håpe Liverpool-fansen har lært.

 

 

 

 

Tags: , ,


Skrevet av:Comments are closed.

Til toppen ↑